Събития ТВ предаване Инициатива - 10 декември 2009 г., четвъртък (21 часа), Телевизия Стара Загора

ТВ предаване Инициатива - 10 декември 2009 г., четвъртък (21 часа), Телевизия Стара Загора

Четвъртък, 10 декември 2009 г., 19:29
Размер на буквите

Община Стара Загора спечели проект за по-добро административно обслужване чрез Електронното правителство, финансиран по оперативна програма Административен капацитет. Той е на стойност близо 2,4 милиона лв. и има амбициозната задача да пести времето на гражданите и на представителите на бизнеса чрез услуги, предоставяни по електронен път.

  • Залповите обгазявания на Стара Загора с азотни окиси, станали често явление от средата на ноември 2009 г., се дължат на неблагоприятните метеорологични условия, автомобилния трафик и емисиите, които се отделят от твърдите горива в домакинствата. В това увери министърът на околната среда и водите Нона Караджова. Тя коментира и причинете за забавянето на изграждането на сероочистващата инсталация на 5 и 6 блок на ТЕЦ Марица изток 2.
  • Безопасността на работното място е от жизнено важно значение и за нея трябва да се мисли непрекъснато. Италианската енергийна компания Enel отчете над 60% спад на трудовите злополуки във всичките свои дружества по света. Благодарение на подобни инициативи Enel преследва амбициозната цел за нулево ниво на злополуките.
  • 8 неправителствени организации и община Стара Загора обединиха усилията си за реализиране на благотворителна кампания за набиране на средства и хранителни продукти. Повод са Коледните празници, но целта е в дългосрочен аспект да се осигурят необходимите продукти за социалните кухни към храм Свети Димитър и храма в квартал Зора, както и да се подпомогне хранителната банка към Българския червен кръст.
  • Нов енергиен център в Стара Загора предлага възможности за повишаване на мерките за енергийна ефективност и за производство на енергия от слънцето.
Предаване Инициатива е външна продукция на Търговско-промишлена палата - Стара Загора.
Излъчва се по Телевизия Стара Загора в четвъртък от 21 часа, с повторения в петък от 12,15 часа и в събота от 16,30 часа.
 

Ако тази информация ви е харесала и е полезна за вас, моля, споделите я с приятели и познати в интернет...


Търсенето се извършва в този и в още няколко сайта. Резултатите са от базата данни на Google.bg
 
 

Статии с подобно съдържание

Актуални новини

Проекти на ТПП - Стара Загора

Enterprise Europe Network

Европейско сътрудничество за европейски просперитет - обмен на добри практики за развитие на ВЕИ

CHANGE - интелигентно използване на енергията

ECREIN - екоиновации и инвестиции в екологични дейности

Law2B - обучение на мениджъри за участие в бизнес преговори

Фестивал на виното и културното наследство Августиада

ERASMUS за млади предприемачи

 
© 2000 - 2019 | Търговско-промишлена палата - Стара Загора | Собственост, права и условия за ползване |