Събития ОП Региони в растеж ще финансира дейности по градско развитие (видео)

ОП Региони в растеж ще финансира дейности по градско развитие (видео)

Петък, 05 април 2013 г., 10:02
Размер на буквите

ОП Региони в растеж ще финансира дейности по градско развитиеСтартира национална кампания за популяризиране на новия програмен период 2014-2020 г. Инициативата е организирана от мрежата от 28 информационни центрове. Ще бъдат представени бъдещите възможности за финансиране от програмите на Европейския съюз. В най-напреднала фаза на подготовка е Оперативна програма Региони в растеж, която замества настоящата Регионално развитие.

В нея има няколко приоритетни оси, от които могат да се възползват общините, например за дейности, свързани с градско развитие, социална и здравна инфраструктура, енергийна ефективност и др., съобщи Петя Ацинова, управител на Областния информационен център - Стара Загора.

Сред приоритетните оси е и развитието на регионален туризъм. Чрез нея ще се търси възможност за налагане на нови дестинации, тъй като има райони, богати на културно-исторически паметници, които не са достатъчно популярни.

Предвидени са оси за финансиране на регионалната пътна инфраструктура, както и за превенция на риска, като наводнения, например.

Представителите на бизнеса могат да участват по Оперативна програма Региони в растеж като изпълнители на поръчки, но конкретно финансиране за тях е предвидено по програма Конкурентоспособност и иновации и по програма Развитие на човешките ресурси.

Очакванията през новия програмен период са свързани до голяма степен с облекчаване на процедурите по изпълнението на проектите, които бяха основна пречка за кандидатстване за финансиране.

По време на кампанията ще бъдат представени още програмите: Транспорт и транспортна инфраструктура, Околна среда, Развитие на човешките ресурси, Наука и образование за интелигентен растеж, Добро управление и Програма за развитие на селските райони.

илко груев

 

Ако тази информация ви е харесала и е полезна за вас, моля, споделите я с приятели и познати в интернет...


Търсенето се извършва в този и в още няколко сайта. Резултатите са от базата данни на Google.bg
 
 

Актуални новини

Проекти на ТПП - Стара Загора

Enterprise Europe Network

Европейско сътрудничество за европейски просперитет - обмен на добри практики за развитие на ВЕИ

CHANGE - интелигентно използване на енергията

ECREIN - екоиновации и инвестиции в екологични дейности

Law2B - обучение на мениджъри за участие в бизнес преговори

Фестивал на виното и културното наследство Августиада

ERASMUS за млади предприемачи

 
© 2000 - 2019 | Търговско-промишлена палата - Стара Загора | Собственост, права и условия за ползване |