Събития Д-р Евгений Желев напусна зам.-шефското място в здравната комисия в Народното събрание

Д-р Евгений Желев напусна зам.-шефското място в здравната комисия в Народното събрание

Сряда, 09 декември 2009 г., 21:52
Размер на буквите

Старозагорският депутат от "Коалиция за България" д-р Евгений Желев и бивш кмет на общината депозира вчера в деловодството на Народното събрание оставката си като зам.-председател на постоянната парламентарна комисия по здравеопазване. Това стана по решение на парламентарната група на "Коалиция за България", след като вчера бившият социален министър Емилия Масларова беше отстранена от председателски пост в комисията по труд и социална политика с мотива, че ръководител на парламентарна комисия не може да продължи работата си със свален депутатски имунитет.

Тя беше единственият представител на "Коалиция за България" с шефско място в постоянна парламентарна комисия. Решението за нейното отстраняване, предложено от Иван Костов и Мартин Димитров от "Синята коалиция" заради поискания от главния прокурор Борис Велчев имунитет на Масларова, бе взето със 112 гласа "за", 58 депутати гласуваха "против".
Веднага след отстраняването на Масларова лидерът на социалистите Сергей Станишев заяви от парламентарната трибуна, че народните представители от "Коалиция за България" ще напуснат ръководствата на парламентарните комисии и председателския съвет в знак на протест срещу отстраняването на Масларова. След това "червените" депутати напуснаха и пленарната зала.
"Напуснах зам.-председателското място в комисията по здравеопазване заради погазването на закона и Конституцията на Република България. Същият е мотивът и на останалите колеги от "Коалиция за България". Станахме свидетели на една инсценировка. Не може законодателният орган да не спазва собствените си закони. Съдът още не се е произнесъл дали Масларова е виновна, или не, та да се гласува отстраняването й като председател на социалната комисия. Народното събрание не може да произнася присъди", коментира пред вестник Старозагорски новини д-р Желев.
Освен Евгений Желев, вчера в деловодството на Народното събрание бяха депозирани оставките на Ангел Найденов като зам.-председател на комисията по външна политика и отбрана, на Любен Корнезов от комисията по правни въпроси, на Румен Петков от комисията по регионална политика, на Румен Овчаров от комисията по бюджет и финанси, на Петър Мутафчиев от транспортната комисия и на Меглена Плугчиева от комисията по европейски въпроси.

Ключови думи:
 

Ако тази информация ви е харесала и е полезна за вас, моля, споделите я с приятели и познати в интернет...


Търсенето се извършва в този и в още няколко сайта. Резултатите са от базата данни на Google.bg

Актуални новини

Проекти на ТПП - Стара Загора

Enterprise Europe Network

Европейско сътрудничество за европейски просперитет - обмен на добри практики за развитие на ВЕИ

CHANGE - интелигентно използване на енергията

ECREIN - екоиновации и инвестиции в екологични дейности

Law2B - обучение на мениджъри за участие в бизнес преговори

Фестивал на виното и културното наследство Августиада

ERASMUS за млади предприемачи

 
© 2000 - 2015 | Търговско-промишлена палата - Стара Загора | Собственост, права и условия за ползване |