Събития Киселото мляко за детските градини в Стара Загора било с 2 пъти по-ниска масленост

Киселото мляко за детските градини в Стара Загора било с 2 пъти по-ниска масленост

Неделя, 06 септември 2009 г., 19:46
Размер на буквите

Кисело мляко с почти два пъти по-ниска масленост е давано на децата от детските заведения в Стара Загора. Това установи проверка на звено "Инспекторат" към Община Стара Загора, съобщават от пресцентъра. След получен сигнал са проверени хранителните продукти в детските и социалните заведения, доставяни от фирма "НИК - Инвест Казанлък" ЕООД и произвеждани от фирма "Деникер Милк" АД.

"Бяха направени две паралелни проверки - едната от звено "Инспекторат", а втората от комисия, назначена със заповед на кмета - каза зам.-кметът Мария Динева. - Ще коментирам работата на комисията, с която съм се запознала детайлно. Взети са проби от 10 детски градини. Резултатите показват, че няма никакъв проблем с маслеността на прясното мляко, докато при киселото мляко "Мерея" - маслеността е между 1-8% и 1.9% при означена 3-6%, специално на тези партиди, пише вестник Старозагорски новини.
Изследването на млечната мазнина е направено в Регионална ветеринарна изпитвателно-диагностична лаборатория към РВМС - гр. Стара Загора."
Кметът проф.Светлин Танчев е уведомил управителя на фирмата Николай Дюлгеров за установените нередности. На 20 август градоначалникът е получил писмо от Дюлгеров, придружено от протоколи на лабораторни изследвания от ДВСК-Хасково, ДВСК-Стара Загора и жалба от производителя на млеката до НВМС - София. В писмото пише, че производителят е предоставил проби на ДВСК - Хасково, и носи такива от всяка своя партида на РВМС - Стара Загора. От приложените документи става ясно, че всички показатели вече са в нормата.
В началото на настоящата седмица ще се състои среща между проф. Светлин Танчев и представител на фирма "НИК - Инвест Казанлък ". На нея кметът отново ще изиска стриктно изпълнение на подписания договор. Община Стара Загора ще продължи с ежемесечните проверки на доставяните млека.

 

Ако тази информация ви е харесала и е полезна за вас, моля, споделите я с приятели и познати в интернет...


Търсенето се извършва в този и в още няколко сайта. Резултатите са от базата данни на Google.bg
 
 

Актуални новини

Проекти на ТПП - Стара Загора

Enterprise Europe Network

Европейско сътрудничество за европейски просперитет - обмен на добри практики за развитие на ВЕИ

CHANGE - интелигентно използване на енергията

ECREIN - екоиновации и инвестиции в екологични дейности

Law2B - обучение на мениджъри за участие в бизнес преговори

Фестивал на виното и културното наследство Августиада

ERASMUS за млади предприемачи

 
© 2000 - 2019 | Търговско-промишлена палата - Стара Загора | Собственост, права и условия за ползване |