Събития Олег Стоилов, председател на ТПП: Инвеститорите са имали основания да дойдат в Стара Загора

Олег Стоилов, председател на ТПП: Инвеститорите са имали основания да дойдат в Стара Загора

Неделя, 24 февруари 2013 г., 12:24
Размер на буквите

Олег СтоиловСигурно тези, които са взели решение да строят и да инвестират в молове и търговски площи в Стара Загора, не са направили това случайно. Те са стъпили на сериозна база от предварителни проучвания. Мисля, че това, което са направили в града, не е лишено от здрав смисъл.

Все пак Старозагорският регион е един от водещите икономически региони в страната. Той е сред водещите и по приходи на глава от населението. Тези статистически факти са съвсем достатъчни един инвеститор да определи Стара Загора като стратегическо място, в което би могла да се концентрира по-голяма от средната за страната търговска площ, казва председателят на Управителния съвет на Търговско-промишлена палата - Стара Загора Олег Стоилов пред вестник Национална бизнес поща.

Градът има и други предимства. Той е в центъра на България. Може би инвеститорите разчитат и на транзитен трафик, което също е важен аргумент в полза на строителството на търговски обекти. Не говоря за състоянието на държавата в момента, а за перспективата напред. Защото такива строежи не се правят за година-две, а са дългосрочни проекти. Много се надявам инвеститорите в Стара Загора наистина да са имали основания да дойдат тук. Склонен съм да споря, че покупателните възможности на старозагорци са по-ниски. факт е, че Стара Загора средностатистически е на едно от първите места по доходи на глава от населението. Ако потреблението е по-ниско, това показва, че старозагорци в крайна сметка пестят. Може би това ще създаде възможност в по-далечна перспектива да се балансират от гледна точка на потреблението реалните възможности от приходите с реалните разходи. Но засега живеем в несигурни времена и тази несигурност се отнася за България като цяло.

Но да се върнем на търговските площи. Все пак аз очаквам очакванията на инвеститорите да се оправдаят в дългосрочен план. Стара Загора, независимо от всички кризисни явления, ще продължи да се развива. Няма вечна криза, нали? И когато тя отмине, всички тези вериги магазини и търговски площи ще дадат на старозагорци и на гостите на Стара Загора комфорта и самочувствието на истински европейци, казва Олег Стоилов, председател на Управителния съвет на Търговско-промишлена палата - Стара Загора.

Ключови думи:
 

Ако тази информация ви е харесала и е полезна за вас, моля, споделите я с приятели и познати в интернет...


Търсенето се извършва в този и в още няколко сайта. Резултатите са от базата данни на Google.bg
 
 

Актуални новини

Проекти на ТПП - Стара Загора

Enterprise Europe Network

Европейско сътрудничество за европейски просперитет - обмен на добри практики за развитие на ВЕИ

CHANGE - интелигентно използване на енергията

ECREIN - екоиновации и инвестиции в екологични дейности

Law2B - обучение на мениджъри за участие в бизнес преговори

Фестивал на виното и културното наследство Августиада

ERASMUS за млади предприемачи

 
© 2000 - 2019 | Търговско-промишлена палата - Стара Загора | Собственост, права и условия за ползване |