Събития Хасковската търговско-промишлена палата събра министри и предприемачи

Хасковската търговско-промишлена палата събра министри и предприемачи

Понеделник, 18 февруари 2013 г., 13:57
Размер на буквите

Хасковската търговско-промишлена палатаВ традиционното събитие на Хасковската търговско-промишлена палата тази година участваха вицепремиерът и министър на вътрешните работи Цветан Цветанов, министърът на икономиката, енергетиката и туризма Делян Добрев, председателят на БТПП Цветан Симеонов, председателят на ХТПП Янчо Янев, заместник-областният управител на Хасково Николай Нанев и кметът на община Хасково Георги Иванов.

Сред гостите в края на изминалата седмица бяха още народни представители, кметове от областта, представители на партньорски организации от Великобритания, Украйна, Гърция и Турция, както и представители на местния бизнес и на водещи фирми от цялата страна.

Гост на събитието и участник вделовите срещи беше и председателят на Търговско-промишлена палата - Стара Загора Олег Стоилов.

От страна на представителите на чуждите мисии в Република България участваха посланиците на Дания, Полша, Южна Африка, Молдова, Косово и Словакия, както и търговски представители и съветници на Австрия, Полша, Нидерландия, Руска Федерация и Турция.

Преди честването се проведе заседание на Съвета на председателите на Българската търговско-промишлена палата. След това се състоя конференция в театър Иван Димов на тема: Стандартизиране на качеството: Към по-добър пазарен опит, организирана по проект Маркет Контрол (Market Control), който се финансира по Програма Европейско териториално сътрудничество Гърция – България 2007 - 2013. Проектът се изпълнява от Хасковска търговско-промишлена палата в партньорство с Гръцката международна бизнес асоциация, с Гръцката организация по стандартизация в Солун и с Професионалната и занаятчийска камара на Родопи, Гърция.

В работата на международната конференция в Хасково взеха участие и представители на Център за изпитване и европейска сертификация (ЦИЕС). Управителят на ЦИЕС инж. Благовеста Шинева изнесе презентация, в която обобщи резултатите от проучването. ЦИЕС е изпълнител и участник в проекта и направи изследване за потребностите на предприятията от трансграничния регион Родопи – Хасково по отношение на сертифициране, стандартизация и знаци за съответствие.

В рамките на конференцията беше организирана среща дискусия с министъра на вътрешните работи и вицепремиер Цветан Цветанов и с министъра на икономиката, енергетиката и туризма Делян Добрев на тема: Подобряване на бизнес климата, с акцент към малките и средните предприятия (МСП), и сигурността – предпоставка за привличане на инвестиции.

В края на конференцията вицепремиерът и министър на вътрешните работи Цветан Цветанов връчи на кмета на община Хасково Георги Иванов статуетка на бог Хермес, изработена от скулптора Ставри Калинов и грамота от БТПП, като признание за подпомагането на бизнеса в региона и гостоприемството за провеждане на редица международни бизнес форуми и срещи.

След конференцията на официална церемония в хотелски комплекс Фантазия Хасковската търговско-промишлена палата връчи грамоти за постигнати високи резултати и съдействие за проспериране на българския бизнес на фирми и личности:

Сред отличените бяха:

  • Каменица АД – за най-големи инвестиции в пивоварна Астика, гр. Хасково. Грамотата бе връчена от Цветан Цветанов, вицепремиер и министър на вътрешните работи на Пламен Денчев, директор Производство.
  • Цветан Георгиев – управител на винарска изба Кастра рубра, с. Коларово, обл. Хасково за успешен мениджмънт в лозаро-винарски бранш . Грамотата връчи Делян Добрев, министър на икономиката, енергетиката и туризма.
  • ЕТ Тодор Нолев, гр. Хасково – за инвестиции и развитие на месопреработвателния бранш в област Хасково. Цветан Симеонов, председател на БТПП връчи грамотата на собственика на фирмата.
  • Председателя на Одринската търговско-промишлена палата, Джемил Гюлер получи грамота от Янчо Янев, председател на ХТПП за дългогодишно партньорство по Програми на Европейския съюз.
  • Търговско-промишлената палата на град Луганск, Украйна за дългогодишно сътрудничество и принос в развитието на двустранните бизнес отношения между регионите на Хасково и Луганск. Грамотата получи Олександър Пиенкин – Директор в Търговско-промишлената палата на Луганск от Янчо Янев, председател на ХТПП;
  • Гръцката международна бизнес асоциация – Солун, Гърция – за активно партньорство по програмата за Европейско териториално сътрудничество Гърция – България. Грамотата получи Анастасиос Александридис, зам.-председател на асоциацията.
  • Телевизия Аида Хасково – за успешно медийно сътрудничество с ХТПП в полза на бизнеса от региона.

На 16 февруари гостите на ХТПП посетиха лозовите масиви на винарска изба Кастра Рубра, с. Коларово, община Харманли, където се състоя празничния водосвет с традиционно зарязване на лозята.

Стандартизиране на качеството: Към по-добър пазарен опит, организирана по проект Маркет Контрол Market Control Стандартизиране на качеството: Към по-добър пазарен опит, организирана по проект Маркет Контрол Market Control Стандартизиране на качеството: Към по-добър пазарен опит, организирана по проект Маркет Контрол Market Control
Управителят на ЦИЕС инж. Благовеста Шинева по време на презентацията във връзка с проект Market Control Стандартизиране на качеството: Към по-добър пазарен опит, организирана по проект Маркет Контрол Market Control

 

Ключови думи:
 

Ако тази информация ви е харесала и е полезна за вас, моля, споделите я с приятели и познати в интернет...


Търсенето се извършва в този и в още няколко сайта. Резултатите са от базата данни на Google.bg

Актуални новини

Проекти на ТПП - Стара Загора

Enterprise Europe Network

Европейско сътрудничество за европейски просперитет - обмен на добри практики за развитие на ВЕИ

CHANGE - интелигентно използване на енергията

ECREIN - екоиновации и инвестиции в екологични дейности

Law2B - обучение на мениджъри за участие в бизнес преговори

Фестивал на виното и културното наследство Августиада

ERASMUS за млади предприемачи

 
© 2000 - 2015 | Търговско-промишлена палата - Стара Загора | Собственост, права и условия за ползване |