Събития Тракийски университет създава Център за електронни форми на дистанционно обучение (видео)

Тракийски университет създава Център за електронни форми на дистанционно обучение (видео)

Сряда, 13 февруари 2013 г., 13:57
Размер на буквите

Тракийски университет създава Център за електронни форми на дистанционно обучениеТракийски университет - Стара Загора осъществява проект Развитие на Център за електронни форми на дистанционно обучение. Той е на стойност 782 467 лева и е финансиран по ОП Развитие на човешките ресурси. Ще бъдат разработени 30 електронни учебника и помагала със защитени авторски права и ще отговарят на високи критерии за научност.

Ще се създадат 1 200 електронни учебни ресурса за 93 дисциплини във следните факултети: Аграрен, Ветиринарномедицински, Медицински, Педагогически, Стопански, Техника и технологии и Департамент за информация и повишаване на квалификацията на учителите.

Очакванията ни са много големи, защото това е методът на бъдещото обучение, за което е готово подрастващото поколение. По този начин нашите студенти ще могат да учат без да напускат работното си място, обясни проф. Иван Станков, ректор на Тракийски университет и ръководител на проекта. В обучителните курсове по бакалавърските програми ще участват 900 студенти, а по магистърските - 180.

Проектът ще приключи до 16 юни 2014 година и тогава Университетът ще има един модернизиран Център за електронни форми на дистанционно обучение и учене през целия живот, каза още проф. Станков.

Основната цел, която си поставяме с този проект, е да извършим убийство по сценарий. Ще убием старата учебна система, в която активна страна е само преподавателят - той говори, студентът пише. Чрез този проект ще направим точно обратното, каза доц. Лина Йорданова, преподавател по информатика.

В рамките на проекта ще бъде изградена и внедрена нова платформа с видео конферентна връзка и електронно хранилище. Ще се направят електронни модули и цялостни курсове за дистанционно обучение, включващи: Wiki, презентации, текстов или PDF формат на лекциите и практически упражнения, семинари, речник, анкета и др. Лекциите ще бъдат достъпни 24 часа в денонощието.

Дистанционната форма на обучение позволява тестовете да се правят онлайн, но изпитите ще се провеждат по класическия метод - очи в очи с преподавателя.

Студенти, които са преписали от чужда тема или са действали на принципа Copy - Paste ще бъдат установи веднага, защото ще бъде въведен софтуер за уникалност на текста и за проверка за плагиатство.

Венета Асенова

 

Ако тази информация ви е харесала и е полезна за вас, моля, споделите я с приятели и познати в интернет...


Търсенето се извършва в този и в още няколко сайта. Резултатите са от базата данни на Google.bg
 
 

Актуални новини

Проекти на ТПП - Стара Загора

Enterprise Europe Network

Европейско сътрудничество за европейски просперитет - обмен на добри практики за развитие на ВЕИ

CHANGE - интелигентно използване на енергията

ECREIN - екоиновации и инвестиции в екологични дейности

Law2B - обучение на мениджъри за участие в бизнес преговори

Фестивал на виното и културното наследство Августиада

ERASMUS за млади предприемачи

 
© 2000 - 2019 | Търговско-промишлена палата - Стара Загора | Собственост, права и условия за ползване |