Събития Синята коалиция: Пари за здравеопазване ще има, протестираме срещу повишаване на осигурителни прагове

Синята коалиция: Пари за здравеопазване ще има, протестираме срещу повишаване на осигурителни прагове

Вторник, 08 декември 2009 г., 21:08
Размер на буквите

"Синята коалиция" не приема твърдението на Българския лекарски съюз, че с приемането на Бюджет '2010 и бюджета на Здравноосигурителната каса рязко е било намалено финансирането за здравеопазването в България за следващата година. Това становище на тандема СДС-ДСБ извести в Стара Загора депутатът от "Синята коалиция" Иван Иванов.

"С активните действия на депутатите от нашата коалиция в Народното събрание между първо и второ четене на държавния бюджет успяхме да убедим групата на ГЕРБ, с които сключихме меморандум за разбирателство, за здравеопазване през следващата година да бъдат отпуснати допълнително 450 млн. лв., от които 350 млн. лв. за болнична помощ. Така че здравеопазването ще бъде нормално финансово осигурено през 2010 год. Разбира се, нашите условия бяха с отпускането на допълнително средства да бъде извършена реформа в българското здравеопазване, да бъдат въведени ясни и прозрачни критерии за оценка на болничните заведения и да се направи реално и обективно остойностяване на медицинските услуги. Призоваваме от Българския лекарски съюз да седнат на масата на преговори с министъра на здравеопазването Божидар Нанев, тяхното оттегляне не е обществено отговорна позиция", каза пред вестник Стара Загора Иван Иванов.
Същевременно сините изказват несъгласие с предвидения в бюджета за държавното обществено осигуряване през 2010 год. праг за самоосигуряващите се лица да бъде повишен на 420 лв. "Това ще се отрази зле на дребния бизнес. Протестираме и срещу въвеждането на по-високи осигурителни ставки за земеделските и тютюнопроизводителите, които досега се осигуряваха върху база 65 лв., а тази база бе повишена близо 4 пъти - на 240 лв. По тези поводи необходима е промяна в Закона за държавното обществено осигуряване, която смятаме да внесем в парламента след консултации с ГЕРБ в началото на 2010 год.", коментира старозагорският депутат от "Синята коалиция".

Ключови думи:
 

Ако тази информация ви е харесала и е полезна за вас, моля, споделите я с приятели и познати в интернет...


Търсенето се извършва в този и в още няколко сайта. Резултатите са от базата данни на Google.bg

Актуални новини

Проекти на ТПП - Стара Загора

Enterprise Europe Network

Европейско сътрудничество за европейски просперитет - обмен на добри практики за развитие на ВЕИ

CHANGE - интелигентно използване на енергията

ECREIN - екоиновации и инвестиции в екологични дейности

Law2B - обучение на мениджъри за участие в бизнес преговори

Фестивал на виното и културното наследство Августиада

ERASMUS за млади предприемачи

 
© 2000 - 2015 | Търговско-промишлена палата - Стара Загора | Собственост, права и условия за ползване |