Събития Търговско-промишлена палата - Стара Загора стана посредник на ДЖОБС

Търговско-промишлена палата - Стара Загора стана посредник на ДЖОБС

Неделя, 03 февруари 2013 г., 12:42
Размер на буквите

Търговско-промишлена палата - Стара Загора стана посредник на ДЖОБСТърговско-промишлена палата-Стара Загора официално стана представител на микрофинансиращата институция ДЖОБС. Това бе официално обявено на 29 януари. Удостоверението на Палатата като посредник на ДЖОБС при предоставянето на финансови услуги на бизнеса беше връчено на председателя Олег Стоилов от прокуриста на институцията Костадин Мунев.

На представянето на ДЖОБС, което се проведе в залата на ТПП - Стара Загора, присъстваха представители на микро и малкия бизнес, на дирекция Бюро по труда - Стара Загора, Българска стопанска камара, Камара на занаятчиите, Сдружението на хотелиерите и ресторантьорите и други партньори на работодателската организация. Сред официалните гости бяха Христо Христов, представител на ДЖОБС за Югоизточна България, и Марко Буццети, почетен консул на Италия в Стара Загора.

Първият клиент на Търговско-промишлена палата - Стара Загора, възползвал се от микрофинансиращата институция ДЖОБС, притежава заведение за бързо хранене, което се намира срещу хотел Верея. Иска да изгради модерна лятна градина с площ над 1,6 дка и с тази идея вече кандидатства за кредитиране от ДЖОБС, съобщи г-н Стоилов.

ДЖОБС осигурява достъп до финансиране на микро и малки предприятия, или стартират бизнес на територията на страната. Предлага също и лизинг за индустриално оборудване; транспортни средства; земеделска техника и за друго оборудване. Той може да бъде в размер до 25 000 евро без ДДС, или левовата равностойност на сумата. Собственото участие от страна на фирмата трябва да бъде минимум 20%, а срокът за погасяване от 1 до 5 години. Гратисният период е до 6 месеца през първата година и до 3 месеца през следващите години. Годишната лихваот11,5% до 13,7% е формирана от базисен лихвен процент + надбавка в зависимост от риска.

Чрез ДЖОБС са възможни още няколко вида финансиране, като максималният им размер може да достигне до 25 000 евро и те са предназначени за инвестиционен и оборотен кредит, пише вестник Национална бизнес поща.

Срокът на погасяването на оборотния кредит е от 3 до 24 месеца, а при инвестиционния - от 1 до 5 години. Годишната лихва и при двата вида кредит е от 11,5% до 13,7

Кредитът за инвестиции е за всякакви дълготрайни активи, използвани за производство, търговия, предоставяне на услуги, земеделие и др., в т.ч. но не само: недвижими имоти, машини, оборудване, транспортни средства, селскостопанска техника и инвентар. Не се предоставят кредити за инвестиции за закупуване на вещи и имоти за потребителски нужди и за жилищни цели.

Ключови думи:
 

Ако тази информация ви е харесала и е полезна за вас, моля, споделите я с приятели и познати в интернет...


Търсенето се извършва в този и в още няколко сайта. Резултатите са от базата данни на Google.bg
 
 

Актуални новини

Проекти на ТПП - Стара Загора

Enterprise Europe Network

Европейско сътрудничество за европейски просперитет - обмен на добри практики за развитие на ВЕИ

CHANGE - интелигентно използване на енергията

ECREIN - екоиновации и инвестиции в екологични дейности

Law2B - обучение на мениджъри за участие в бизнес преговори

Фестивал на виното и културното наследство Августиада

ERASMUS за млади предприемачи

 
© 2000 - 2019 | Търговско-промишлена палата - Стара Загора | Собственост, права и условия за ползване |