Събития В Стандард Профил България чакат нови проекти на Мерцедес и Фолксваген

В Стандард Профил България чакат нови проекти на Мерцедес и Фолксваген

Сряда, 30 януари 2013 г., 16:02
Размер на буквите

Стандард профил България проекти Мерцедес ФолксвагенВ най-скоро време започваме работа по два нови проекта, съобщи Петър Ангелов, директор на Стандард Профил България АД Предприятието ще произвежда каучукови уплътнения за новия модел Фолксваген Голф-комби, а по втория проект за новия автомобил Смарт на Мерцедес Даймлер. В момента заводът продължава работата по изпълнение на три проекта от миналата година.

Ние сме директен доставчик на производителите, което много ни задължава не само откъм качеството, но и за сроковете за изпълнение, обяснява Ангелов. В момента в завода се правят уплътнения за високо-проходимия автомобил Фолксваген Амарок, който се произвежда в Германия. Моделът Фиат 500 L пък се прави в съседна Сърбия в бившите заводи на Застава. Третият проект е за чисто нова разработка на Опел - малка компактна кола Опел Адам, която също се произвежда в Германия.

За изпълнението на проектите разкрихме нови 450 работни места. При нас се работи с много хора. Такъв ни е бизнесът, голяма част е ръчно почистване. затова преобладават жените в екипа, разказва директорът. В момента в старозагорския завод работят общо 1 150 души.

От 14 януари т.г. имаме нов собственик - Актера груп със седалище в Истанбул. Новото ръководство има идея нашият завод да се удвои, което ще рече разкриване на още 1 000 работни места, издаде в аванс Петър Ангелов. Място имало достатъчно и до година-две ще се изгради още един завод, огледален на досегашния.

За миналата година Стандард Профил България има оборот от 67 млн. лв., което е ръст с 30% спрямо предходната година. Това обаче не успокоява ръководството, защото в предишни години ръстът е бил 80%. Намаляването му се дължи на липсата на площи, за да се разшири производството.

Проблем остават кадрите. Следим задълбочено пазара на труда Засега нямаме проблем с намирането на кадри за ниските нива, за едно работно място кандидатстват четири човека, обяснява Ангелов. След това, обаче, се налагало сериозно обучение, за да се върши работата качествено. Ако се наложи, има готовност да се вземат хора от съседни общини като Чирпан, Нова Загора и Казанлък. Притесненията ни са за средния мениджмънт. Трудно е да се намерят хора, които да ръководят екипи, споделя Петър Ангелов
Затова подбират кадрите на базата на тестове. които са разработили, като изследвали 50 от най-добрите си ръководители, пише вестник Старозагорски новини.

Средната работна заплата в предприятието е 600 лв. Хората получават още безплатна храна и транспорт. Всяка година се раздават ваучери по 60 лв. на всички деца на работници - ученици до 8-ми клас, такива се дават и на всички, завършили с отличие в края на учебната година. До 600 лева могат да получат нуждаещите се от скъпи лекарства, бонуси има за новородено бебе, както и за сключване на брак.

Освен социалните придобивки, хората искат и ясни правила за заплащането, разказва директорът. Затова тук са въведени 9 нива за заплати, като всяко ниво има минимална, средна и максимална. Работи и бонусна система, която се основава на редица критерии и основно на качественото производство С нея са успели да намалят четири пъти безпричинните отсъствия от работа. Преди да влязат в цеха, работниците преминават избирателно през тестване за употреба на алкохол и наркотици.

Тази година планираме да обвържем цялата заплата с резултатите, т.е. да въведем т.нар. делегирани бюджети, споделя още Ангелов. Вече са правили проба с екипа на една от линиите.

Цялата фирма Стандард Профил България има оборот от 500 млн. евро годишно. Експлоатира заводи в Испания и Мароко. Сега инвестициите се насочват към Стара Загора и Китай.

В областта на производството на каучукови уплътнения за автомобили ние сме в Топ 5 в света, не крие задоволството си Петър Ангелов.

Стандард Профил България Стара Загора

Стандард Профил България автомобили уплътнители

Стандард Профил България работа

Стандард Профил България инвестиции

илко груев

Ключови думи:
 

Ако тази информация ви е харесала и е полезна за вас, моля, споделите я с приятели и познати в интернет...


Търсенето се извършва в този и в още няколко сайта. Резултатите са от базата данни на Google.bg
 
 

Статии с подобно съдържание

Актуални новини

Проекти на ТПП - Стара Загора

Enterprise Europe Network

Европейско сътрудничество за европейски просперитет - обмен на добри практики за развитие на ВЕИ

CHANGE - интелигентно използване на енергията

ECREIN - екоиновации и инвестиции в екологични дейности

Law2B - обучение на мениджъри за участие в бизнес преговори

Фестивал на виното и културното наследство Августиада

ERASMUS за млади предприемачи

 
© 2000 - 2019 | Търговско-промишлена палата - Стара Загора | Собственост, права и условия за ползване |