Събития Живеещите в Зелената зона ще ползват стикери за паркиране (видео)

Живеещите в Зелената зона ще ползват стикери за паркиране (видео)

Вторник, 29 януари 2013 г., 14:18
Размер на буквите

живеещи зелена зона стикери паркиранеЖивеещите в Зелената зона в Стара Загора ще имат преференции за паркиране. Те ще имат право да закупят годишен стикер срещу цена от 60 лева за първа кола и 120 лева за втори автомобил. Предложението на кмета Живко Тодоров ще бъде гласувано на предстоящото заседание на Общинския съвет на 31 януари.

Притежатели на офиси в платената зона за паркиране също ще ползват намаление и то вероятно ще бъде обвързано с предстоящото въвеждане на sms таксуване. След приемането на предложението, проектът ще бъде изпратен за одобрение в Министерството на вътрешните работи.

Стикерите са с размери 5/5,5 см и съдържат герба на Община Стара Загора, холограмен знак, пореден номер, надпис Паркиране в Зелена зона на община Стара Загора, деня, месеца и годината за които важи. Стикерът ще се закупува от Общината и ще важи за една година от датата на издаването му. Те ще се издават на гражданите по постоянен адрес, за което ще се изисква представяне на съответните документи - за самоличност, регистрационен талон на автомобила, за удостоверяване на постоянен адрес и собственост, документ за застраховка Гражданска отговорност и удостоверение за липса на задължения на заявителя към Община Стара Загора.

Представят се и договор за лизинг, или наем, ако има такива, нотариален акт или друг документ за собственост, договор за наем на жилище, или други документи, удостоверяващи, че лицето живее в Зелената зона.

Собственици на гаражи в Зелената зона, които са ги отдали под наем, са лишени от правото на стикер, заяви зам.-кметът Йордан Николов. По данни на Валери Иванов, началник на звено Общинска охрана, става въпрос за около 1 200 гаража, които са наети с търговска цел.

Кметът съобщи още, че предстои въвеждане на нова схема за движение в града. Част от улиците ще станат еднопосочни, за да се облекчи трафика. Обявена е процедура за поставяне на нови пътни знаци за 350 000 лева и за нова маркировка.

Венета Асенова

 

Ако тази информация ви е харесала и е полезна за вас, моля, споделите я с приятели и познати в интернет...


Търсенето се извършва в този и в още няколко сайта. Резултатите са от базата данни на Google.bg
 
 

Статии с подобно съдържание

Актуални новини

Проекти на ТПП - Стара Загора

Enterprise Europe Network

Европейско сътрудничество за европейски просперитет - обмен на добри практики за развитие на ВЕИ

CHANGE - интелигентно използване на енергията

ECREIN - екоиновации и инвестиции в екологични дейности

Law2B - обучение на мениджъри за участие в бизнес преговори

Фестивал на виното и културното наследство Августиада

ERASMUS за млади предприемачи

 
© 2000 - 2019 | Търговско-промишлена палата - Стара Загора | Собственост, права и условия за ползване |