Събития БТПП и Патентното ведомство ще повишават знанията на бизнеса

БТПП и Патентното ведомство ще повишават знанията на бизнеса

Вторник, 15 януари 2013 г., 16:48
Размер на буквите

БТПП и Патентното ведомство ще повишават знанията на бизнесаПредседателят на Патентно ведомство проф. Камен Веселинов гостува в Българска търговско-промишлена палата (БТПП) и разговаря с председателя й Цветан Симеонов и с главния секретар Васил Тодоров.

Бяха обсъдени състоянието на пазара на иновации в България, статистиката на заявките, които постъпват в Патентно ведомство за защита на патенти, полезни модели и взаимоотношенията с международните организации и институции в тази област - Световната организация по интелектуална собственост (СОИС), Световната търговска организация (СТО) и Европейското патентно ведомство (ЕПВ).

Бизнесът като цяло, фирмите и целевите групи, като представители по индустриална собственост и длъжностни лица от администрацията, имат нужда от консултации и обучение, беше констатирано по време на срещата. Към целевите групи, свързани със защитата на индустриалната собственост, трябва да се включат и правораздавателни органи – съдии, държавни обвинители, митнически служители, които работят с подобни казуси.

Предвижда се участие в съвместни проекти, финансирани от ЕС или от световните организации, насочени към подобряване информираността на фирмите за възможностите за защита на подобни разработки, както и за последните новости в съответната област, в която работят. Така те ще бъдат наясно как се развиват технологиите и от тази гледна точка ще могат да направят реална преценка за тяхната конкурентоспособност.

Ключови думи:
 

Ако тази информация ви е харесала и е полезна за вас, моля, споделите я с приятели и познати в интернет...


Търсенето се извършва в този и в още няколко сайта. Резултатите са от базата данни на Google.bg
 
 

Актуални новини

Проекти на ТПП - Стара Загора

Enterprise Europe Network

Европейско сътрудничество за европейски просперитет - обмен на добри практики за развитие на ВЕИ

CHANGE - интелигентно използване на енергията

ECREIN - екоиновации и инвестиции в екологични дейности

Law2B - обучение на мениджъри за участие в бизнес преговори

Фестивал на виното и културното наследство Августиада

ERASMUS за млади предприемачи

 
© 2000 - 2019 | Търговско-промишлена палата - Стара Загора | Собственост, права и условия за ползване |