Събития Уличиха в крупна измама търговец на коли

Уличиха в крупна измама търговец на коли

Понеделник, 07 декември 2009 г., 21:37
Размер на буквите

При специализирана операция на сектор "Икономическа полиция" при ОД на МВР - Стара Загора, в петък е задържан 38-годишният А.Х. - представител на фирма за внос на нови автомобили. Той е сключил договор с лизингова компания, която му отпуснала кредит за закупуване на коли без първоначална регистрация, съобщиха от пресцентъра на ОДМВР - Стара Загора. По силата на този документ компанията е станала собственик на закупените над 20 автомобила, за които търговецът е трябвало да търси клиенти.

Договорът пък за продажба е трябвало да бъде сключен с лизингодателя.
След като посредничел изрядно при първите сделки, А.Х. започнал да продава колите без да оформя договори за покупко-продажба с лизинговата компания, с което фактически и присвоил автомобилите. Първоначалните и последващите вноски били превеждани по сметка на задържания или на други фирми. При направените проверки са засечени случаи, при които А.Х. е осъществявал сделки, но не е предоставял колите на клиентите, а ги е препродавал на трети лица или ги е оставял в заложни къщи. От извършените до момента разследвания е установено, че търговецът е ощетил лизинговата компания с около 400 000 лева и е измамил трети лица с над 200 000 лева. Старозагорецът е задържан за 72 часа, а работата по документиране на дейността му продължава.
От пресцентъра на полицията отказаха да назоват пълното име на задържания, но имаме достатъчно основания да предполагаме, че става въпрос за търговец на японска марка коли. Вчера изтече информация, че след 72-часовия срок на задържане А.Х. е бил освободен. Днес очакваме повече подробности по случая от прокуратурата.

Ключови думи:
 

Ако тази информация ви е харесала и е полезна за вас, моля, споделите я с приятели и познати в интернет...


Търсенето се извършва в този и в още няколко сайта. Резултатите са от базата данни на Google.bg

Актуални новини

Проекти на ТПП - Стара Загора

Enterprise Europe Network

Европейско сътрудничество за европейски просперитет - обмен на добри практики за развитие на ВЕИ

CHANGE - интелигентно използване на енергията

ECREIN - екоиновации и инвестиции в екологични дейности

Law2B - обучение на мениджъри за участие в бизнес преговори

Фестивал на виното и културното наследство Августиада

ERASMUS за млади предприемачи

 
© 2000 - 2019 | Търговско-промишлена палата - Стара Загора | Собственост, права и условия за ползване |