Шестима кметове на общини са избрани в Старозагорска област

Вторник, 27 октомври 2015 г., 09:46
Размер на буквите
izbiratelna urnaШестима кметове на общини в Старозагорска област са избрани на първи тур от изборите за местна власт, сочат оконачтелните данни на общинските избирателни комисии. В останалите пет общини ще има балотаж. Всички избрани повтарят манадти, управлявали са и досега общините. Трима са издигнати от ГЕРБ, един от БСП, един от БДЦ и един от Политическо движение Социалдемократи. От кандидатите на ГЕРБ с най-виското доверие на избирателите е Живко Тодоров, който печели 79.04% от гласовете и отново сяда на кметския стол в Стара Загора. Следва го Галина Стоянова, която с резултат от 69.97%, отново ще управлява пак Казанлък.
Досегашният кмет на Мъглиж, Господин Господинов събира 59.99% от гласовете и сяда за втори път на кметския стол.
Убедително, с резултат от 71.70%, печели четвърти пореден мандат за управлението на община Гълъбово Николай Тонев, издигнат от БДЦ и подкрепен от други партии. Трети мандат като кмет на Николаево с 56.27% , печели издигнатият от БСП Косьо Косев. За втори път община Братя Даскалови ще и управлява Иван Танев от Политическо движение Социалдемократи, който спечели на първи тур с резултат 52.38%.
В пет общини ще има балотаж на 1 ноември. В община Чирпан в битка за кметския пост влизат досегашният кмет Кичка Петкова от БСП с резултат 36.99% и Христо Стефанов от ГЕРБ с 20.60% . В община Опан досегашният кмет Минчо Чавдаров, с резултат от 48.14% на първи тур,  ще се бори за пети мандат с кандидата на Коалиция „Народен съюз” Генчо Колев, който е събрал 31.55% от гласовете на избирателите
В Гурково досегашният кмет от БСП Стоян Бонев с резултат 21.95% излиза на балотаж с кандидата на ГЕРБ Иван Иванов, който е събрал 26.86%. В община Павел баня в люта битка на 1 ноември влизат досегашният кмет Станимир Радевски, подкрепен от обединения и партии с резултат 34.49% , и Иса Бесоолу, издигнат от ДПС с резултат 44.05%.
Само в Раднево кандидатите за кметската власт са нови лица. Там на балотаж отиват Маргарита Василева , издигната от инициативен комитет „С Маргарита за Раднево”, която има 28.81% и Теньо Тенев от ГЕРБ с резултат 27.04%.
 
Търсенето се извършва в този и в още няколко сайта. Резултатите са от базата данни на Google.bg
 
 

Проекти на ТПП - Стара Загора

Enterprise Europe Network

Европейско сътрудничество за европейски просперитет - обмен на добри практики за развитие на ВЕИ

CHANGE - интелигентно използване на енергията

ECREIN - екоиновации и инвестиции в екологични дейности

Law2B - обучение на мениджъри за участие в бизнес преговори

Фестивал на виното и културното наследство Августиада

ERASMUS за млади предприемачи

 
© 2000 - 2019 | Търговско-промишлена палата - Стара Загора | Собственост, права и условия за ползване |