Калоян Дамянов: Ще управляваме нормално

Размер на буквите

Калоян ДамяновКалоян Дамянов e завършил магистърска програма Интеркултурен и екологичен мениджмънт в образованието в Ca Foscari University, Италия. Магистър по социална работа от ВТУ Св. св. Кирил и Методий. Докторант в Тракийския университет. Председател на Националната асоциация на ресурсните учители в България. Директор на Ресурсен център - Стара Загора. Областен координатор на Движение България на гражданите.

Днес е 9 май, Ден на Европа. Как в Движение България на гражданите оценявате днешната политическа ситуация в България и бихме ли се присъединили към ЕС, ако преговорите се водиха днес?

- Нашият лидер г-жа Меглена Кунева положи много усилия и професионализъм при воденето на преговорите за присъединяване към ЕС, благодарение на които не само сме част от общността, но и правителството и към момента разходва договорените тогава средства по оперативните програми. Ситуацията в страната днес е тежка. Благодарение на управлението на ГЕРБ е сринато тотално доверието към институциите и като цяло в държавността, което всъщност върна България много години назад. Едва ли, ако днес се водиха преговори за присъединяване към ЕС щяхме да получим зелена светлина.

Как ще коментирате последни разкрития за подслушвания по върховете на държавата?

- Ние отдавна подозирахме за това. Сега се потвърди най-страшното, че цялото управление на страната е било подслушвано и държано в страх и зависимост. Когато една страна се управлява по този начин и когато нейният лидер си позволява да привиква в дома си ръководители на прокуратурата, на които разпорежда как да си водят делата, е повече от стряскащо и далеч от нормалното. По този повод и в контекста на Деня на Европа знаете, че Комисията по граждански свободи, правосъдие и вътрешни работи на Европейския парламент взе решение да включи въпроса с подслушванията у нас в дневния ред на следващото си заседание, с което предизвика сериозни критични коментари към страната ни на европейско ниво.

Как оценявате изминалата предизборна кампания в Област Стара Загора и по специално община Казанлък?

- Ние заложихме на срещи с хората. Движение България на гражданите няма държавна субсидия за разлика от ГЕРБ и БСП, които похарчиха десетки милиони за тази цел. Не организирахме концерти и тържества, защото не това е в дневния ред на обществото ни, което е сковано от политическа и икономическа криза. Знаете, че имаше включително и атака към нашия офис в Казанлък, което беше провокирано именно от нашите политически опоненти. За сметка на това нашите доброволци бяха по улиците в цялата област и се срещахме очи в очи с казанлъчани. Много от тях споделяха, че в града няма перспектива, че младите хора масово напускат региона и отиват в столицата или в чужбина. Затова ние казваме Да на нормалността, защото гласувайки с бюлетина № 33 за Движение България на гражданите, хората могат да изберат една алтернатива на калинките и на тоталната посредственост, обхванала страната.

Ключови думи:
 

Ако тази информация ви е харесала и е полезна за вас, моля, споделите я с приятели и познати в интернет...


Търсенето се извършва в този и в още няколко сайта. Резултатите са от базата данни на Google.bg

Актуални новини

Проекти на ТПП - Стара Загора

Enterprise Europe Network

Европейско сътрудничество за европейски просперитет - обмен на добри практики за развитие на ВЕИ

CHANGE - интелигентно използване на енергията

ECREIN - екоиновации и инвестиции в екологични дейности

Law2B - обучение на мениджъри за участие в бизнес преговори

Фестивал на виното и културното наследство Августиада

ERASMUS за млади предприемачи

 
© 2000 - 2015 | Търговско-промишлена палата - Стара Загора | Собственост, права и условия за ползване |