Тракийският университет трябва да подготвя специалисти за работа с хора в неравностойно положение

Размер на буквите

Тракийски университет специалисти хора уврежданияИзбраните народни представители от ГЕРБ в 27-и многомандатен избирателен район ще работят усилено за въвеждане на нова специалност в Медицинския колеж към Тракийския университет в Стара Загора, в която ще се обучават специалисти за работа и грижи с възрастни и хора в неравностойно положение.

Това казаха Нели Калнева, д-р Кирил Добрев и Пламен Йорданов при посещението си в Дома за възрастни хора с увреждания в Стара Загора, съобщиха от пресцентъра на ГЕРБ в Стара Загора.

Когато преди година и половина се видяхме с вас за местните избори поехме ясни ангажименти, голяма част от които вече са факт, посочи Пламен Йорданов. Усилено се изгражда достъпна градска среда в Стара Загора – ремонтират се тротоари в целия град, изгражда се асансьор в Регионалния исторически музей и рампа на стълбите на Драматичен театър Гео Милев. По проект Красива България през 2010 и 2011 г. в дома бе извършен ремонт на два етапа за над 1 млн. лева и днес над 200 души живият по-достойно, припомни Йорданов.

През следващите месеци Община Стара Загора ще ремонтира тротоара, водещ от дома към центъра на града, с което ще бъде решен дългогодишният проблем с шахтите и движението на инвалидните колички по улиците, стана ясно по време на срещата.

Заставаме пред вас с лицата и имената си, а не като туристи, които идват тук и ви обещават невъзможни неща, каза Пламен Йорданов.

Сред дискутираните теми по време на срещата бяха въвеждането на делегираните бюджети в специализираните институции, издръжката им, както и нивото на заплатите на работещите в различните социални домове, пенсиите и помощите за хората в неравностойно положение.

Ключови думи:
 

Ако тази информация ви е харесала и е полезна за вас, моля, споделите я с приятели и познати в интернет...


Търсенето се извършва в този и в още няколко сайта. Резултатите са от базата данни на Google.bg
 
 

Статии с подобно съдържание

Актуални новини

Проекти на ТПП - Стара Загора

Enterprise Europe Network

Европейско сътрудничество за европейски просперитет - обмен на добри практики за развитие на ВЕИ

CHANGE - интелигентно използване на енергията

ECREIN - екоиновации и инвестиции в екологични дейности

Law2B - обучение на мениджъри за участие в бизнес преговори

Фестивал на виното и културното наследство Августиада

ERASMUS за млади предприемачи

 
© 2000 - 2019 | Търговско-промишлена палата - Стара Загора | Собственост, права и условия за ползване |