Доц. Атанас Щерев: 2 млн. българи са без достъп до здравна помощ

Размер на буквите

2 млн. българи без достъп здравна помощНаши основни приоритети са здравеопазването и образованието, защото без тях България няма бъдеще, заяви на пресконференция в Стара Загора доц. Атанас Щерев - председател на Контролния съвет на Българска нова демокрация. Партията е коалиционен партньор на ЛИДЕР на предстоящите парламентарни под № 25 в интегралната бюлетина.

В пресконференцията участваха още председателят на ЛИДЕР и водач на листата с кандидати за народни представители от Стара Загора Кънчо Филипов, д-р Антония Петрова и Георги Димитров.

Българска нова демокрация подкрепи ЛИДЕР, защото партията работи за разкриване на нови работни места, за развитие на икономиката и за увеличаване на брутния вътрешен продукт. А това е основата за просперитет на здравеопазването, образованието и социалните дейности, каза още доц. Щерев.

Партия ЛИДЕР - листа - номер 25 - избори 2013 Пресконференция с доц. Атанас Щерев - Партия ЛИДЕР, Стара Загора

Първото неотложно нещо, което трябва да се направи, е да се осигури достъп до здравна помощ на 2 млн. българи. Също така трябва да се създадат условия лекарите и медицинският персонал да не напускат страната, категоричен е доц. Атанас Щерев. Според него е илюзия да се говори, че всеки български гражданин има право на безплатен достъп до медицинска помощ, независимо че текстът присъства в Конституцията.

Това е невъзможно. Всеки обаче има право на солидарно предплатена медицинска помощ и е необходимо държавата да създаде фонд, който да доплаща за лечението на социално слабите граждани, заяви доц. Щерев.

Той е категоричен, че вместо клиничните пътеки трябва да се въведат диагностично-свързани групи. Т.е. лекарите ще вземат повече пари в зависимост от тежестта на заболяването и ако пациентът получи подобрение след направеното лечение.

Трябва да се инвестират около 200 млн. лева за профилактика и ранна диагностика, защото средствата за лечение на раковите заболявания в напреднала фаза, например, са многократно повече. В момента държавата отпуска за профилактика едва 30-40 млн. лева.

Държавата не трябва да се меси в работата на НЗОК и да не вкарва парите от здравните вноски в бюджета, защото това е недопустимо, коментира още известният медицински специалист. Трябва да се въведе допълнително здравно осигуряване, с което пациентите да доплащат за лечението си, което не се поема от касата, предлага още доц. Атанас Щерев.

Партия ЛИДЕР - листа - номер 25 - Стара Загора избори 2013 Листа на Партия ЛИДЕР за парламентарни избори - номер 25

 

Ключови думи:
 

Ако тази информация ви е харесала и е полезна за вас, моля, споделите я с приятели и познати в интернет...


Търсенето се извършва в този и в още няколко сайта. Резултатите са от базата данни на Google.bg
 
 

Актуални новини

Проекти на ТПП - Стара Загора

Enterprise Europe Network

Европейско сътрудничество за европейски просперитет - обмен на добри практики за развитие на ВЕИ

CHANGE - интелигентно използване на енергията

ECREIN - екоиновации и инвестиции в екологични дейности

Law2B - обучение на мениджъри за участие в бизнес преговори

Фестивал на виното и културното наследство Августиада

ERASMUS за млади предприемачи

 
© 2000 - 2019 | Търговско-промишлена палата - Стара Загора | Собственост, права и условия за ползване |