ГЕРБ ще работи за по-високи заплати в здравеопазването

Размер на буквите

ГЕРБ по-високи заплати здравеопазванеГЕРБ ще настоява през следващия програмен период за по-голямо финансиране от европейските фондове в сектор здравеопазване. Партията ще работи и за по-високо заплащане на лекари и медицински персонал и задържането им на работа в България, както и бърз достъп до лечение и спешна помощ.

Това са водещите приоритети, залегнали в управленската програма на ГЕРБ, които Лиляна Павлова, водач на листата в 27-и старозагорски избирателен район, представи пред ръководството и работещите в МБАЛ Д-р Христо Стамболски в Казанлък.

Инфраструктурната подкрепа, която се състои в ремонти и закупуване на съвременно медицинско оборудване за държавните и общински болници, също ще продължи да бъде приоритет. 380 млн. лева са средствата, които са вложени през изминалите няколко години в здравеопазването, но спрямо нуждите на сектора тази сума е малка, отбеляза Павлова, информираха от пресцентъра на ГЕРБ в Стара Загора.

През последните години двете водещи направления бяха онкологията и кардиологията и за тях са отделяни значителни средства. Сега е време да определим кой друг сектор има нужда от най-голяма подкрепа.

В МБАЛ Д-р Христо Стамболски през последната година е реализиран проект на обща стойност 3,7 млн. лева за ремонт и апаратура. Казанлъшката болница, която обслужва 116 хил. души население, от създаването си до сега не е получавала толкова голямо финансиране, отбеляза директорът на лечебното заведение д-р Кети Манолова - Владкова. Изцяло обновени са водещи отделения като хемодиализа и акушеро-гинекология. В момента се очаква финансиране и по-друг проект за саниране и енергийна ефективност.     

Посещението на Лиляна Павлова и кандидатите за народни представители д-р Кирил Добрев и Андон Андонов в МБАЛ Д-р Христо Стамболски е част от предизборната им обиколка в Старозагорска област.

Лиляна Павлова посети МБАЛ Д-р Христо Стамболски в Казанлък

Ключови думи:
 

Ако тази информация ви е харесала и е полезна за вас, моля, споделите я с приятели и познати в интернет...


Търсенето се извършва в този и в още няколко сайта. Резултатите са от базата данни на Google.bg
 
 

Статии с подобно съдържание

Актуални новини

Проекти на ТПП - Стара Загора

Enterprise Europe Network

Европейско сътрудничество за европейски просперитет - обмен на добри практики за развитие на ВЕИ

CHANGE - интелигентно използване на енергията

ECREIN - екоиновации и инвестиции в екологични дейности

Law2B - обучение на мениджъри за участие в бизнес преговори

Фестивал на виното и културното наследство Августиада

ERASMUS за млади предприемачи

 
© 2000 - 2019 | Търговско-промишлена палата - Стара Загора | Собственост, права и условия за ползване |