Лиляна Павлова: Комплекс Марица изток ще спре работа ако се построи АЕЦ Белене (видео)

Размер на буквите

Лиляна ПавловаВ условия на глобална икономическа криза, правителството на ГЕРБ успя да осигури финансова стабилност на България и ако ни гласувате доверие ще надградим постигнатото до момента. Това заяви водачът на листата с кандидати за народни представители на ГЕРБ в Стара Загора Лиляна Павлова по време на среща с ръководството и служителите на едно от водещите в региона предприятия Стандард Профил България АД.

Заедно с нея бяха кандидатите за депутати доц. д-р Кирил Добрев и Пламен Йорданов, както и съпредседателят на групата на ГЕРБ в 41-то Народно събрание Красимир Велчев.

Дружеството е част от групата Standard Profil, която е най-големият производител в Европа на екстериорни каучукови уплътнителни системи за автомобилната промишленост. През 2012 г. започнахме работа по нови проекти. Благодарение на тях са разкрити още 450 работни места и в предприятието работят 1 150 души, каза изпълнителният директор Петър Ангелов. Дружеството в Стара Загора успя самостоятелно да реализира много мащабни проекти на Фиат Идея, който се произвежда в Сърбия и на Фолксваген Амарок, който се произвежда в Германия. В момента продължава работата по проекта на Опел Адам, а в края на годината ще стартира работата за Мерцедес, разказа Петър Ангелов.

Стандард Профил България АД е като оазис в България на фона на глобалната икономическа криза. Тук се разкриват нови работни места, правят се инвестиции, работи се успешно по мащабни проекти за световни автомобилни производители, което е много впечатляващо, каза Лиляна Павлова.

Предвиждаме пакет от мерки, които да стимулират развитието на малкия и средния бизнес. Ще намалим с 50% регистрационните и лицензионни режими и ще ускорим сроковете за издаване на документи. Данък добавена стойност ще бъде възстановяван в рамките на 7 дни, без ревизии. Експортно ориентираните фирми ще бъдат стимулирани с инвестиции от европейските фондове, заяви още Лиляна Павлова.

Политическа партия ГЕРБ ще работи последователно за намаляване на младежката безработица. Държавата ще финансира стажовете на младите хора до 29 г., които бъдат наети от работодателите. Освен това, стажовете ще бъдат признавани за професионален опит, който е изискване при постъпване на работа.

Сред основните приоритети на ГЕРБ е развитието на енергетиката и максималната експлоатация на мощностите на топлоелектрическите централи в комплекса Марица изток. Това ще гарантира доходите и работните места на хиляди хора. Те обаче ще останат на улицата ако бъде реализиран мегаломанският проект АЕЦ Белене. За него са необходими 22 млрд. лева и те ще бъдат плащани от поколения наред. Социалистите обещават чрез този проект да разкрият 50 000 работни места, което е невъзможно. Но това ще бъде за сметка на енергийния комплекс в региона на Стара Загора, обясни Лиляна Павлова.

Бившият министър на регионалното развитие и благоустройството посочи пред служителите на Стандард Профил България АД и основните приоритети на ГЕРБ за регион Стара Загора. Ще бъде изграден 4-лентов път от областния град до детелината на АМ Тракия, за който ще бъдат осигурени 10 млн. лева. Определено е и финансиране на тунела под Шипка и др.

илко груев

 

Ако тази информация ви е харесала и е полезна за вас, моля, споделите я с приятели и познати в интернет...


Търсенето се извършва в този и в още няколко сайта. Резултатите са от базата данни на Google.bg
 
 

Статии с подобно съдържание

Актуални новини

Проекти на ТПП - Стара Загора

Enterprise Europe Network

Европейско сътрудничество за европейски просперитет - обмен на добри практики за развитие на ВЕИ

CHANGE - интелигентно използване на енергията

ECREIN - екоиновации и инвестиции в екологични дейности

Law2B - обучение на мениджъри за участие в бизнес преговори

Фестивал на виното и културното наследство Августиада

ERASMUS за млади предприемачи

 
© 2000 - 2019 | Търговско-промишлена палата - Стара Загора | Собственост, права и условия за ползване |