Развитието на малкия и средния бизнес е приоритет № 1 за Движение България на гражданите

Размер на буквите

развитие малък среден бизнес приоритет № 1 Движение България на гражданитеМалкият и средният бизнес беше сериозно притиснат до стената от монополите и има нужда от глътка свеж въздух, за да се съживи. Това каза по време на среща с бизнеса и представители на Търговско-промишлена палата - Стара Загора водачът на листата с кандидати за народни представители на Движение България на гражданите за област Стара Загора Христо Ангеличин.

Държавата помага на монополите, убива малките на пазара и прати на трудовата борса 400 хиляди българи, допълни Ангеличин. Той представи пред старозагорските бизнесмени основните аспекти от управленската програма на България на гражданите. Тя включва създаването на условия за разкриване на 150 хиляди нови работни места в рамките на две години, увеличаване на бюджета за образование, най-малко с 500 милиона лева, и удвояване на средствата за развитие на масовия спорт. Инвестициите ще се улеснят като се премахне данък несигурност и такса административен произвол, съобщиха от пресцентъра на движението.

По време на срещата водачът на листата на България на гражданите за Стара Загора се обяви за намаляване на държавното финансиране на партиите, за създаване на условия за развитието на средна класа и за нормализиране на Движение България на гражданите в Стара Загора.

Вторият в листата и областен координатор на партията в Стара Загора Калоян Дамянов постави акцент върху работата на държавната администрация и рекета, който тя извършва при възлагане на обществените поръчки. Дамянов коментира, че за справянето с този проблем е необходима прозрачност и публичност при възлагането на поръчки, като даде пример с порочните практики в работата на градския транспорт и почистващата фирма в община Стара Загора.

Според Калоян Дамянов огромните суми за борба с младежката безработица до този момент се разходват неефективно, защото след изтичането на 6-месечния период хората пак са без работа, а освен това, парите за техните заплати се бавят с месеци. Сред основните мерки за осигуряването на заетост на младите, областният координатор на Движение България на гражданите Калоян Дамянов посочи нуждата от осигуряване на почасова заетост за студентите, осигуровки за стажантите и мрежа от борси за трудова заетост.

Стара Загора

Ключови думи:
 

Ако тази информация ви е харесала и е полезна за вас, моля, споделите я с приятели и познати в интернет...


Търсенето се извършва в този и в още няколко сайта. Резултатите са от базата данни на Google.bg
 
 

Статии с подобно съдържание

Актуални новини

Проекти на ТПП - Стара Загора

Enterprise Europe Network

Европейско сътрудничество за европейски просперитет - обмен на добри практики за развитие на ВЕИ

CHANGE - интелигентно използване на енергията

ECREIN - екоиновации и инвестиции в екологични дейности

Law2B - обучение на мениджъри за участие в бизнес преговори

Фестивал на виното и културното наследство Августиада

ERASMUS за млади предприемачи

 
© 2000 - 2019 | Търговско-промишлена палата - Стара Загора | Собственост, права и условия за ползване |