Избори 2011 Живко Тодоров - кмет на Стара Загора

Живко Тодоров - кмет на Стара Загора

Вторник, 01 ноември 2011 г., 08:57
Размер на буквите

И на балотажа ПП ГЕРБ е първата политическа сила в Стара Загора, показват окончателните резултати на Общинската избирателна комисия (ОИК) от гласуването за президент/вицепрезидент и за кмет на общината.
Кандидатът на управляващата партия Живко Тодоров е новият кмет на Община Стара Загора с разгромяващия резултат от 67.12% (41 006 гласа). Конкурентът му от БСП - доц.Бойчо Биволарски, който беше осеял областния град с различни по формат плакати (и посветил два вестника за собствената си победа), е събрал 20 088 гласа.

Изключително висок е и резултатът на президентската двойка Росен Плевнелиев и Маргарита Попова в Община Стара Загора - 60.61% (37 701 гласа).
За разлика от първия тур на изборите, когато имаше чувствително забавяне при приемането на изборните книжа от всичките 205 секции, на балотажа на 30 октомври обработката на последния протокол е приключила в 02.28 часа.
Както вече съобщи медията ни, изборният ден е протекъл спокойно, без съществени нарушения. ОИК не е уважила жалбата на Предизборния щаб на БСП, че в изборни секции в три старозагорски училища е имало монтирани камери. Проверката намясто е установила, че камерите са заварено положение. Дори и работещи, на тях е можело да се види кой влиза в стаите за гласуване, но не и за кого гласува, тоест тайната на вота не е била нарушена.
Както на първия тур, така и на 30 октомври последна е предала изборните си протоколи секцията в с.Калояновец. За кмет на селото с 279 гласа (52.74%) е избран Добри Добрев от ВМРО - БНД. Неговият конкурент на балотажа - Танка Нейкова от ПП ГЕРБ, е получила 250 гласа. Калояновец е и селото с най-висок процент недействителни бюлетини - 13.84% (85 броя), въпреки че разликата между двамата е само 29 гласа. От ПП ГЕРБ обаче вчера заявиха, че няма да искат ревизия на изборния резултат, тъй като са имали свои членове в секционната избирателна комисия и в крайна сметка това е решил народният вот.
Още 10 села от Община Стара Загора избраха на балотаж свои кметове. Резултатите след 100% обработка на протоколите сочат:
- В село Богомилово с 468 гласа (61.74) за кмет е избран досегашният кмет Петър Коев от ПП ГЕРБ;
- В село Братя Кунчеви с 278 гласа (64.50%) за кмет е избран Димитър Димитров от КП Новата Стара Загора;
- В село Дълбоки с 333 гласа (53.97%) за кмет е избран Бальо Иванов от КП Съюз Стара Загора;
- В село Загоре с 308 гласа (52.12%) за кмет е избран Кольо Динев от БСП;
- В село Змейово с 202 гласа (50.63%) за кмет е избран Никола Пеев от ВМРО-БНД;
- В село Калитиново със 178 гласа (50.57%) за кмет е избран Николай Николов от ПП Национално движение единство;
- В село Кирилово с 222 гласа (59.04%) за кмет е избрана Станимира Маринова - независима. Любопитна подробност е, че тя беше първият кандидат за кмет, който се регистрира в ОИК - Стара Загора;
- В село Могила с 270 гласа (64.90%) за кмет е избрана Ганка Колева от ПП Атака;
- В село Ракитница с 171 гласа (55.16%) за кмет е избрана Величка Неделчева от БСП;
- В село Хан Аспарухово с 397 гласа (66.95%) за кмет е избрана Гергана Георгиева от БСП.
След двата тура от всичките 17 села, които според Изборния кодекс имаха право на пряк вот за кмет на населено място, 5 села си избраха независими кандидати. БСП спечели в 3 села, ПП ГЕРБ - в 2 села, ВМРО - 2 села, КП Съюз Стара Загора - 2 села, Атака - 1 село, КП Новата Стара Загора - 1 село, и ПП Национално движение единство - 1 село.

 
Търсенето се извършва в този и в още няколко сайта. Резултатите са от базата данни на Google.bg

Проекти на ТПП - Стара Загора

Enterprise Europe Network

Европейско сътрудничество за европейски просперитет - обмен на добри практики за развитие на ВЕИ

CHANGE - интелигентно използване на енергията

ECREIN - екоиновации и инвестиции в екологични дейности

Law2B - обучение на мениджъри за участие в бизнес преговори

Фестивал на виното и културното наследство Августиада

ERASMUS за млади предприемачи

 
© 2000 - 2015 | Търговско-промишлена палата - Стара Загора | Собственост, права и условия за ползване |