Избори 2011 По-висока избирателна активност на балотажа в Стара Загора

По-висока избирателна активност на балотажа в Стара Загора

Неделя, 30 октомври 2011 г., 23:34
Размер на буквите

Без сериозни нарушения и инциденти премина вчерашният изборен ден на територията на община Стара Загора. Всички 205 секционни избирателни комисии започнаха работа навреме, само в няколко е имало отсъстващи, което обаче не е било фатално за началния старт, уточни председателят на Общинската избирателна комисия Таньо Брайков. "За разлика от други общини, където имаше масов отказ на членове на секционни комисии от участие в изборите, при нас са подменени околo 30 души и това не създаде затруднения", добави той.

Денят премина спокойно и без сериозни нарушения. Жителите на общината с право на глас по избирателни списъци за избор на президент и вицепрезидент бяха 147 391, а за местния вот - 143 738. По една секция имаше за двете болници и за диспансерите, както и в Затвора и следствения арест, пише вестник Старозагорски новини.  
Между двата тура на изборите 44-ма младежи от Стара Загора са навършили 18 години и са придобили правото да гласуват за първи път. Трима бяха рождениците вчера - две момчета от Стара Загора и момиче от с. Могила.

Първата справка показва, че към 10 часа са гласували 14 099 души, или 9.56 на сто от имащите право на глас, при 5.83 на сто на 23 октомври.
Към 13 часа избирателната активност на територията на община Стара Загора достигна 23.63 на сто. За кмет на общината и кмет на населено място са гласували 34 841 души, а за президент и вицепрезидент - 35 043-ма души. До същия час на първия тур миналата неделя активността е била 18.7 на сто. Гласуването в Затвора е приключило в 12 часа със 100 на сто избирателна активност - всички 70 имащи право на глас, съобщи директорът Иван Карушков.

Два часа преди края на изборния ден - към 17 часа, за президент и вицепрезидент бяха дали вота си 53 856 души, избирателната активност е 36.53 на сто, малко по-малко бяха гласувалите за общински кмет и кмет на населено място - 53 566 души, или 36.33 на сто. Миналата седмица към същия час активността беше 35.8 на сто.
За реда и охраната на секциите в област Стара Загора през вчерашния ден се грижиха 35 униформени полицейски служители, съобщи Стамен Карадимов от ОДМВР. Охраната на изборните помещения е била осигурена от 322-ма полицаи. Получени са 9 сигнала за купуване на гласове - 3 в Стара Загора и по 2 в Казанлък, Раднево и Чирпан. Осемте са неоснователни, а проверката по последния не беше завършила до редакционното приключване на броя. Още няколко сигнала е имало за агитация в полза на определени кандидати в деня на изборите, те са проверени, но не отговарят на истината. До 15 часа са приемани заявления за временни удостоверения за гласуване в цялата област, а между 15 и 17 часа - само в ОДМВР. Издадени са 28 удостоверения, миналата неделя са били 76. Между двата тура са издадени 159 такива документа в цялата област.

 
Търсенето се извършва в този и в още няколко сайта. Резултатите са от базата данни на Google.bg

Проекти на ТПП - Стара Загора

Enterprise Europe Network

Европейско сътрудничество за европейски просперитет - обмен на добри практики за развитие на ВЕИ

CHANGE - интелигентно използване на енергията

ECREIN - екоиновации и инвестиции в екологични дейности

Law2B - обучение на мениджъри за участие в бизнес преговори

Фестивал на виното и културното наследство Августиада

ERASMUS за млади предприемачи

 
© 2000 - 2015 | Търговско-промишлена палата - Стара Загора | Собственост, права и условия за ползване |