Избори 2011 Най-много икономисти има в новия ОбС на Стара Загора

Най-много икономисти има в новия ОбС на Стара Загора

Сряда, 26 октомври 2011 г., 19:55
Размер на буквите

Новият Oбщински съвет на Стара Загора е пъстър не само заради 12-те партии, чиито представители успяха да спечелят народния вот, но и от професионална гледна точка.

Дали заради глобалната финансова криза, или по чиста случайност, но от 51-те избраници най-много са икономистите - 15 на брой, следвани от инженерите - 13, юристите - 6, педагозите - 5, лекарите - 4. Има само 1 журналист, а един от старейшините е с основно образование, пише вестник Старозагорски новини.
37 мъже и 14 дами ще градят законите и дневния ред на Община Стара Загора през следващите четири години. 18 от тях вече са полагали клетва в служба на старозагорското гражданство за изминалия мандат 2007/2011.
След като Централната избирателна комисия (ЦИК) е готова с окончателните резултати, в 14-дневен срок областният управител трябва да свика заседание на новоизбрания Общински съвет на Община Стара Загора.
Заседанието ще се води от най-възрастния общински съветник, в случая от 64-годишния Христо Бонев, от ПП ГЕРБ. На специална церемония се полага клетва за честна и предана работа в името на закона и за честта и добруването на старозагорските граждани.
На първото заседание с тайно гласуване ще бъде избран председател на Общинския съвет, заместник-председатели и председатели на 12-те (засега) постоянни комисии.
Общинският съвет е действащ от клетва до клетва.

 
Търсенето се извършва в този и в още няколко сайта. Резултатите са от базата данни на Google.bg
 
 

Проекти на ТПП - Стара Загора

Enterprise Europe Network

Европейско сътрудничество за европейски просперитет - обмен на добри практики за развитие на ВЕИ

CHANGE - интелигентно използване на енергията

ECREIN - екоиновации и инвестиции в екологични дейности

Law2B - обучение на мениджъри за участие в бизнес преговори

Фестивал на виното и културното наследство Августиада

ERASMUS за млади предприемачи

 
© 2000 - 2019 | Търговско-промишлена палата - Стара Загора | Собственост, права и условия за ползване |