Избори 2011 100 млн. лева от европроекти ще съживят Стара Загора

100 млн. лева от европроекти ще съживят Стара Загора

Вторник, 18 октомври 2011 г., 10:11
Размер на буквите

Мандатът на досегашния кмет проф. Светлин Танчев е слаб. Темповете на работа определено ни разочароваха, казва най-младият кандидат за кмет на Стара Загора Живко Тодоров. Готови сме с европроекти за над 100 млн. лева, допълва претендентът на ГЕРБ. Тодоров е роден в Стара Загора. В края на септември навърши 30 г.

Завършил е европеистика в СУ Св. Кл. Охридски. Работил е в общинската и областната администрация в града на липите. Депутат от ГЕРБ и областен лидер на управляващата партия.

- Как приемате постоянните атаки на своите опоненти от рода млад, зелен, общината не е училище и т.н. ?

- Спокойно и с усмивка, защото това е основното ми предимство. На младостта са присъщи новаторство, амбиция и хъс за работа. Те са нужни за ускорено развитие на общината. Човек се учи цял живот. Който твърди, че вече няма какво да научи, изпада в слаба позиция. На Стара Загора е необходим силен и действен кмет, а не някой със самочувствие, че знае всичко.

- Според вашата собствена оценка изтичащият мандат на ГЕРБ и старозагорския кмет проф. Светлин Танчев са едва ли не провал. С какви аргументи тогава искате нов мандат от избирателите?

- Мандатът не е провал, защото в него бяха подготвени добри проекти за Стара Загора. За съжаление обаче проф. Танчев се изолира от старозагорци, затвори кабинета си и скъса връзката с града. Хората няма да му простят това. Администрацията намали скоростта и темповете на развитие на града ни. Затова посланието ни е С нови цели и силен екип. Важно е бързо да изградим компетентна и мотивирана администрация. Критерият е професионализъм, а не партийно членство. Отсега казвам, че ще има един ден в седмицата, в който администрацията ще има удължено работно време. Кметът на един град е непрекъснато на работа. Не само от 8 сутринта до 5 вечерта. Такава отдаденост ще очаквам и от администрацията.

- Какво е най-важното в управленската ви програма, която е с мото С нови цели и силен екип?

- Мащабно и бързо усвояване на пари от европейски проекти е една от основните цели. В първата година на мандата сме готови с проекти за около 100 млн. лв. Сред тях са изграждане на регионално депо за битови отпадъци за 52 млн. лв., за интегриран градски транспорт - 28 млн. лв., цялостно благоустрояване на кв. Железник за над 8 млн. лв., превръщането на античните обекти в туристическа атракция - над 6 млн. лв. и др. Ще подкрепим Тракийския университет и училищата, ще обърнем Стара Загора към икономика и работни места в сферата на технологии. Имаме проект за създаване на кариерни центрове към общината, които да свързват бизнеса, образователните институции и пазара на труда. Очакваме също стара Загора да продължи да се развива като център на българската енергетика. Това ще осигури висок стандарт на живот в града и региона. Стана ясно, че ще бъдат изградени нови два енергоблока в ТЕЦ Марица-изток 2. Това означава около 700 млн. лв. инвестиции и много нови работни места.

- Според вашите опоненти скандалът със заличаването на кандидат-кмета на БСП от листата за общински съветници, говори за страх?

- Или някой е подвел кандидата за кмет на БСП, че може да участва на избори с две различни регистрации или той за разлика от колегите си в други общини не познава изборното законодателство. Жалко за него! Иначе наистина има притеснителна социологическата снимка, но за опонентите ни. Разбирам ги, защото изследване на авторитетна агенция като Алфа Рисърч показа, че имаме шансове да победим още в първи тур. Аз знам обаче, че социолозите мерят само нагласи, а политиците имат отговорност, вдъхновяват хората и получават подкрепа в изборния ден.

Интервю: вестник Стандарт

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Ключови думи:
 
Търсенето се извършва в този и в още няколко сайта. Резултатите са от базата данни на Google.bg
 
 

Статии с подобно съдържание

Проекти на ТПП - Стара Загора

Enterprise Europe Network

Европейско сътрудничество за европейски просперитет - обмен на добри практики за развитие на ВЕИ

CHANGE - интелигентно използване на енергията

ECREIN - екоиновации и инвестиции в екологични дейности

Law2B - обучение на мениджъри за участие в бизнес преговори

Фестивал на виното и културното наследство Августиада

ERASMUS за млади предприемачи

 
© 2000 - 2019 | Търговско-промишлена палата - Стара Загора | Собственост, права и условия за ползване |