Избори 2011 Еленино - само с един кандидат за кмет, но за пети мандат

Еленино - само с един кандидат за кмет, но за пети мандат

Вторник, 18 октомври 2011 г., 09:10
Размер на буквите

На общоселско събрание Съби Димов, кандидат за пети кметски мандат на старозагорското село Еленино, обяви платформата си за управление за 2011-2015 г. Отново той обещава на съселяните си ред, сигурност и спокойствие. Още 5 конкретни позиции е записал в програмата си Димов: да се изгради тротоар покрай централната улица; да се асфалтират най-малко три улици; да се оградят новите 6 декара за гробищен парк; да продължи и се разшири провеждането на международните кукерски игри; да се създадат добри условия за живот на подрастващото поколение и на възрастните хора.

Инициативният комитет, издигнал кандидатурата на Съби Димов, представи убедителните аргументи за безспорните качества на човека чудо, както го наричат в селото, пише вестник Старозагорски новини. Когато през 1995 г. е избран като независим кмет, в Еленино са извършени 21 кражби. За кратко време 19 от тях са разкрити и повече не са се случили. Следващата стъпка е била хигиенизиране на селото, което от изоставено и буренясало, с 5 улични лампи, се превърна в най-чистото и осветено с 270 лампи. От 28 улици той успя да чакълира 21 и 2 да асфалтира, да чакълира пътя до гробището и да извади там вода; да отвори вратите на незавършеното читалище и да го превърне в духовен център със зали, санитарни възли и отлично подредена библиотека.

Човекът-чудо пръв от 50-те села в общината прекара кабелна телевизия, направи детска площадка за малките и откри компютърна зала за тийнейджърите; монтира видеонаблюдение в центъра, което осигури ред и спокойствие на всички; издигна в центъра на Еленино паметник на загиналите в Първата световна война и в близост до него постави оръдие; направи камбанария, чешма с фотооко и водна стена; модерен стадион. За възрастните постави пейки по всички улици и пр.

През зимните месеци и снеговалежи лично той се качва на трактора и почиства основните артерии на селото, за да дойде автобусът и извози пътниците до града.

За всичко сторено и още много добри дела, Съби Димов е подкрепен от всички политически партии в селото. Той ще се състезава със себе си, а това е най-сериозната битка.

 
Търсенето се извършва в този и в още няколко сайта. Резултатите са от базата данни на Google.bg
 
 

Проекти на ТПП - Стара Загора

Enterprise Europe Network

Европейско сътрудничество за европейски просперитет - обмен на добри практики за развитие на ВЕИ

CHANGE - интелигентно използване на енергията

ECREIN - екоиновации и инвестиции в екологични дейности

Law2B - обучение на мениджъри за участие в бизнес преговори

Фестивал на виното и културното наследство Августиада

ERASMUS за млади предприемачи

 
© 2000 - 2019 | Търговско-промишлена палата - Стара Загора | Собственост, права и условия за ползване |