Избори 2011 Валентин Вълков: Ще работим за максимално усвояване на европейски средства

Валентин Вълков: Ще работим за максимално усвояване на европейски средства

Четвъртък, 13 октомври 2011 г., 09:10
Размер на буквите
Валентин Вълков

Отчитаме като грешка на досегашното управление на община Стара Загора слабата работа по привличане на европейски средства. Експертите, които се занимават с разработване на проекти, имат потенциал, но той не беше използван. Стара Загора е голям индустриален град, разполага с необходимите компетентни специалисти и фирми и не е възможно да не може да бъде реализиран един сериозен проект, по европейски начин, категоричен е Валентин Вълков.

Валентин Вълков е кандидат за общински съветник в Гражданската листа под №54 в интегралната бюлетина и досегашен представител на местния парламент на Стара Загора.

Ще работим усилено за привличане на средства от европейските фондове, защото това е начин да се увеличат работните места, каза още Валентин Вълков.

Друг акцент в Програмата ни е да създадем добри условия младите хора да останат да работят и да се развиват в Стара Загора. За много млади семейства проблем е липсата на жилище и смятаме, че общината може да им ги осигури, убеден е Вълков.

Според Вълков, общината е абдикирала от строеж на общински жилища през последните три мандата, но това може да бъде променено. Администрацията разполага с имоти, които могат да бъдат предоставяни на строителни предприемачи срещу съответното обезщетение с жилища, които да се дават под наем на млади семейства. По този начин общината ще печели, без да прави никакви инвестиции.

Имаше много критики по отношение на крайно нуждаещите се, но те не се нуждаят от тристайни апартаменти. За целта има европейски програми, по които могат да бъдат финансирани строежи на общежития, обясни още Валентин Вълков.

Така основната част от общинското жилищно строителство ще бъде насочена към младите специалисти, които трябва да запазим в Стара Загора, коментира още Валентин Вълков.

 

Валентин Вълков, предприемач, собственик и управител на фирма Техносвет ЕООД, общински съветник за мандат 2007 - 2011 и кандидат за общински съветник в Гражданската листа под №54 в интегралната бюлетина: Не издигнахме кандидат за кмет на Стара Загора, за да не разкъсваме вота на старозагорци. Считам, че трябва да подкрепим кандидата на ГЕРБ Живко Тодоров, защото така Стара Загора ще има по-добра комуникация с държавната власт и това носи много ползи за общината.

 
Търсенето се извършва в този и в още няколко сайта. Резултатите са от базата данни на Google.bg
 
 

Статии с подобно съдържание

Проекти на ТПП - Стара Загора

Enterprise Europe Network

Европейско сътрудничество за европейски просперитет - обмен на добри практики за развитие на ВЕИ

CHANGE - интелигентно използване на енергията

ECREIN - екоиновации и инвестиции в екологични дейности

Law2B - обучение на мениджъри за участие в бизнес преговори

Фестивал на виното и културното наследство Августиада

ERASMUS за млади предприемачи

 
© 2000 - 2019 | Търговско-промишлена палата - Стара Загора | Собственост, права и условия за ползване |