Избори 2011 Николай Шопов: Когато кмет и Общински съвет работят като отбор, печели цялата общност

Николай Шопов: Когато кмет и Общински съвет работят като отбор, печели цялата общност

Четвъртък, 13 октомври 2011 г., 08:40
Размер на буквите
Николай Шопов

Идеята за Гражданска листа възникна през 2003 г. и тя обедини представители на обществото, които вярват в каузата Стара Загора. Опитът, който натрупахме през годините, отново ни мотивира да участваме с Гражданска листа с кандидати за Общински съвет Стара Загора, каза Николай Шопов.

Николай Шопов е кандидат за общински съветник (листата е с номер 54 в изборната бюлетина) и представител на местния парламент от Гражданската листа в предходните два мандата.

За предстоящите местни избори правим още по-сериозен и мащабен отбор, с който се надяваме, че формулата Гражданска листа ще продължава все повече да се утвърждава. Основната ни цел е да преодолеем тясната партийност, особено когато става въпрос за политики на местната общност.

Зад гърба си имаме натрупан капитал под формата на знания и опит, особено в областта на екологията, здравеопазването и партньорството с бизнеса. Имаме мотивираното самочувствие, че ще бъдем реално полезни в тези посоки. Затова и не издигаме кмет, защото Гражданската листа трябва да носи отговорността и да работи с всеки градоначалник. Когато има противоборство между администрация и Общински съвет се забавят процесите и развитието. Когато, обаче, те работят заедно и кметът ясно е определил своите приоритети, местният законодателен орган трябва да създава такива правила, които да улесняват работата на изпълнителната власт на местно ниво, тогава печели цялата общност, категоричен е Николай Шопов.

Благодарение на това, че обединихме усилия в Общинския съвет на Стара Загора, постигнахме и резултати. По отношение на здравеопазването успяхме да запазим и да развием лечебните заведения в общината. Създадохме разумната основа за реформа, която трябва да направи държавата като принципал.

Със съжаление говоря за публично-частното партньорство, защото два мандата не можахме да надделеем и да прокараме изработена от нас наредба. Причината е, че имахме само 3-ма представители на Гражданската листа в предходния Общински съвет. Надявам се на тези избори да спечелим доверието на повече избиратели, за да приемем и този административен акт. Общинският съвет може да реализира добри програми на базата на публично-частното партньорство, от които да печелят всички, защото общината може да генерира средства на базата на данъците, а тези средства са недостатъчни, а и са изцяло за сметка на жителите на Стара Загора, заяви Николай Шопов.

 Николай Шопов,
управител на фирма, общински съветник на Стара Загора за мандат 2007 - 2011 и кандидат за общински съветник на предстоящите избори: Много от хората в Гражданската листа са предприемачи с богат опит. Ако жителите на Стара Загора ги изберат в Общинския съвет, тези хора ще работят, за да защитят техния интерес - по начина, по който управляват и фирмите си.
 
Търсенето се извършва в този и в още няколко сайта. Резултатите са от базата данни на Google.bg
 
 

Статии с подобно съдържание

Проекти на ТПП - Стара Загора

Enterprise Europe Network

Европейско сътрудничество за европейски просперитет - обмен на добри практики за развитие на ВЕИ

CHANGE - интелигентно използване на енергията

ECREIN - екоиновации и инвестиции в екологични дейности

Law2B - обучение на мениджъри за участие в бизнес преговори

Фестивал на виното и културното наследство Августиада

ERASMUS за млади предприемачи

 
© 2000 - 2019 | Търговско-промишлена палата - Стара Загора | Собственост, права и условия за ползване |