Избори 2011 Олег Стоилов: Общинският съвет на Стара Загора има нужда от гражданско присъствие

Олег Стоилов: Общинският съвет на Стара Загора има нужда от гражданско присъствие

Вторник, 11 октомври 2011 г., 13:27
Размер на буквите
Олег Стоилов

Гражданска листа с кандидати за Общински съвет Стара Загора е формула, която подкрепям за втори път. Като общински съветник в досегашния мандат видях големия потенциал, с който разполага неправителственият сектор, в подкрепа на развитието на икономиката и на обществения живот в община Стара Загора, заяви Олег Стоилов - председател на Управителния съвет на Търговско-промишлена палата - Стара Загора.

Олег Стоилов е кандидат за общински съветник от Гражданската листа с кандидати за Общински съвет Стара Загора.

Участниците в листата са 38 души и всички са успели хора в сферата на бизнеса, науката, правото, медицината и публичния сектор. Техният обществен, професионален и човешки капацитет трябва максимално да се използва в полза на жителите на община Стара Загора.

Имаме визия за успешното развитие на община Стара Загора и опит да го постигнем. Затова активно работя за налагане на формулата Гражданска листа. Избраните чрез нея общински съветници балансират противоположностите на всички останали партийни членове на Общинския съвет.

Надяваме се да получим отново подкрепата на избирателите, за да имаме силно присъствие в Общинския съвет на Стара Загора и през следващия мандат и да изпълним целите, които си поставяме в предизборната платформа.
Искаме да направим Стара Загора предпочитана дестинация за културно-исторически, балнео, спа и екологичен туризъм. Търговско-промишлена палата, заедно с други организации, активно работи в тази посока. Успяхме да доведем в Стара Загора изпълнителния директор на Световната асоциация на туристическите агенции WATA Кристин Фурние и през нейния поглед да видим обединения потенциал, с който разполагаме, но и необходимостта да му предадем добра визия и умело да го представим по света.

Убеден съм, че чрез Общинския съвет, това може да се случи и то бързо.

Друга наша цел е максимално да се използва потенциала на възобновяемите енергийни източници. Палатата реализира мащабен проект по ОП „Регионално развитие” и направи цялостно проучване на ресурсите на всеки един източник на алтернативна енергия. Разполагаме с външни партньори и с помощта на общинската администрация можем да привлечем инвестиции. По този начин регионът не само ще запази водещото си място в енергийния сектор, но и ще развие зелената енергия и ще го направи по-привлекателен.

Не на последно място искам да посоча, че след основните ни цели е да съдействаме за създаване на достатъчно добри условия, за да задържим младите хора в града, каза председателят на Търговско-промишлена палата - Стара Загора Олег Стоилов.Олег Стоилов, председател на УС на Търговско-промишлена палата - Стара Загора, общински съветник на Стара Загора в мандат 2007 - 2011 и кандидат за общински съветник от Гражданската листа с кандидати за Общински съвет Стара Загора: Направихме важни крачки за представяне на туристическия потенциал на Стара Загора и за развитието на възобновяемите енергийни източници. Трябва да продължим работата си и в следващия Общински съвет, за да има полза за жителите на община Стара Загора.

 
Търсенето се извършва в този и в още няколко сайта. Резултатите са от базата данни на Google.bg
 
 

Статии с подобно съдържание

Проекти на ТПП - Стара Загора

Enterprise Europe Network

Европейско сътрудничество за европейски просперитет - обмен на добри практики за развитие на ВЕИ

CHANGE - интелигентно използване на енергията

ECREIN - екоиновации и инвестиции в екологични дейности

Law2B - обучение на мениджъри за участие в бизнес преговори

Фестивал на виното и културното наследство Августиада

ERASMUS за млади предприемачи

 
© 2000 - 2019 | Търговско-промишлена палата - Стара Загора | Собственост, права и условия за ползване |