Избори 2011 Живко Тодоров: Над 100 млн. лева евросредства ще влязат в бюджета на Стара Загора за 2 години

Живко Тодоров: Над 100 млн. лева евросредства ще влязат в бюджета на Стара Загора за 2 години

Понеделник, 10 октомври 2011 г., 13:35
Размер на буквите
Среща на Живко Тодоров със зърнопроизводителите

Кандидатът за кмет на ПП ГЕРБ в Стара Загора Живко Тодоров проведе среща разговор със зърнопроизводителите от общината. На събитието присъстваха председателят на Областния предизборен щаб на партията Йордан Николов, председателят на Националната асоциация на зърнопроизводителите (НАЗ) Радослав Христов и др.

Трябва да разчитаме на външния ресурс, да се наблегне на усвояването на евросредствата, отпуснати по европейските програми. През последните четири години са използвани 11 млн. лева. За следващите две в бюджета на общината са предвидени да влязат над 100 млн. лева, каза Живко Тодоров.

Той акцентира на няколко важни въпроса, по които трябва да се работи активно. Сред тях са: изграждането на Регионално депо за третиране на битови отпадъци, което да отговаря на европейските изисквания; изпълнението на проекта за устойчив градски транспорт, за което са отпуснати 28 млн. лева; опазването на културно-историческото наследство и развитие на културния туризъм в града; подобряването на апаратурата в онкодиспансера, за което са отпуснати 6,8 млн. лева.

Кандидат-кметът на ПП ГЕРБ застана зад идеята, че комуникацията и личният контакт между гражданите и бъдещият кмет не трябва да се губи.

Той изказа своята позиция, че трябва да се помага на малкия и средния бизнес, като се намалят данъците и таксите и отбеляза, че вече има приет закон за намаляне таксите за тротоарното право.

Зърнопроизводителите поставиха въпроси, свързани с изграждането на подземни гаражи. Живко Тодоров заяви, че заради археологическото наследство в Стара Загора е неуместно да се строят гаражи от този тип и е необходимо усилията да се насочат към изграждането на наземни съоръжения. За целта има две подходящи места – бившата вечерна гимназия и пожарната, която трябва да се премести, защото към момента се намира до една от най-натоварените улици, което усложнява бързата реакция на пожарникарите при спешни случаи.

Относно проблема с безработицата и корупцията Живко Тодоров посочи, че е изключително важно да се изградят нови два енергийни блока, които ще осигурят участието на много фирми и откриването на работни места за старозагорци.

Кандидат-кметът отбеляза, че е важен екипът, с който ще влезе в общината бъдещият градоначалник. Той трябва да бъде сформиран, не на политическа, а на професионална основа, което гарантира избягването на корупционни практики.

Председателят на НАЗ Радослав Христов заключи с това, че в лицето на Живко Тодоров, старозагорските зърнопроизводители ще имат нужната подкрепа и лоби, по всички въпроси, свързани с дейността им.

Ключови думи:
 
Търсенето се извършва в този и в още няколко сайта. Резултатите са от базата данни на Google.bg
 
 

Статии с подобно съдържание

Проекти на ТПП - Стара Загора

Enterprise Europe Network

Европейско сътрудничество за европейски просперитет - обмен на добри практики за развитие на ВЕИ

CHANGE - интелигентно използване на енергията

ECREIN - екоиновации и инвестиции в екологични дейности

Law2B - обучение на мениджъри за участие в бизнес преговори

Фестивал на виното и културното наследство Августиада

ERASMUS за млади предприемачи

 
© 2000 - 2019 | Търговско-промишлена палата - Стара Загора | Собственост, права и условия за ползване |