Избори 2011 Кандидати за старейшини от БСП - в две листи

Кандидати за старейшини от БСП - в две листи

Сряда, 05 октомври 2011 г., 21:24
Размер на буквите

Кандидати за общински съветници от БСП - Гълъбово, са регистрирани в две листи, установи репортерска проверка на вестник Старозагорски новини. Едната листа е на БСП под No 8, а другата - на партията на Яне Янев - РЗС, под No 14. За участие на членове на левицата в листата, регистрирана под номера на РЗС с водач досегашният кмет Николай Тонев, свидетелстват предизборни плакати, разлепени из града. На тях под слоугана "Обединени за Гълъбово" и снимките на кандидатите на първо място е изписано името на БСП.

Граждани от енергийния град твърдят, че две от кандидатките във въпросната листа (регистрирана в ОИК - Гълъбово, като листа на РЗС под No 14) са членове на БСП.

Попитан от медията как се е стигнало до роенето на БСП-членове в две листи, лидерът на БСП в Гълъбово Димитър Василев коментира: "Листата на Николай Тонев е съставена от представители на различни политически партии. За участие в нея са били помолени и двама наши членове, които са се съгласили. За едната от кандидатките общинското ръководство на БСП беше известено."

Предизборната ситуация в Гълъбово е повече от парадоксална, тъй като БСП не е единствената партия с дубъл. Медията ни вече информира, че още една партия - Български социалдемократи (БСД) с лидер Георги Анастасов, също е разпъната на два фронта, само че за кметските кандидатури. В последния определен от ЦИК срок за регистрация на кандидати за кметове - 20 септември т.г., хората на Анастасов регистрираха Камен Жеков като кандидат от БСД на община Гълъбово, но в същото време партията подкрепя Николай Тонев за кмет на община Гълъбово, регистриран в ОИК с бюлетината на РЗС. Както и листата за общински съветници с водач Тонев (пак под No 14), на второ място в която е Янка Петрова, досегашен председател на Общинския съвет в Гълъбово и общински лидер на партията на Анастасов (БСД).

Раздвояването на личности в медицината е описано като болест. В случая обаче става дума за раздвояване на партии - БСД и БСП. Прецедентът е първи за България, а най-вероятно и в цялата Европейска общност, която отдавна не страда от партийни метаморфози. Но в Гълъбово явно всичко е възможно.
Там преди четири години беше зазидан с бетон предизборният щаб на кандидат за кмет, конкурент на Тонев. После беше подпалена къщата на друг кандидат за кмет. Но до ден-днешен тамошната полиция и прокуратура не намериха виновни лица, въпреки че цяло Гълъбово знаеше истината.

 
Търсенето се извършва в този и в още няколко сайта. Резултатите са от базата данни на Google.bg
 
 

Проекти на ТПП - Стара Загора

Enterprise Europe Network

Европейско сътрудничество за европейски просперитет - обмен на добри практики за развитие на ВЕИ

CHANGE - интелигентно използване на енергията

ECREIN - екоиновации и инвестиции в екологични дейности

Law2B - обучение на мениджъри за участие в бизнес преговори

Фестивал на виното и културното наследство Августиада

ERASMUS за млади предприемачи

 
© 2000 - 2019 | Търговско-промишлена палата - Стара Загора | Собственост, права и условия за ползване |