Избори 2011 Партия с двама кандидати за кметове в Гълъбово!

Партия с двама кандидати за кметове в Гълъбово!

Четвъртък, 29 септември 2011 г., 20:17
Размер на буквите

Според разлепени плакати в Гълъбово, партия Български социалдемократи (БСД) с лидер Георги Анастасов се оказа, че има двама кандидати за кметове от общо трима регистрирани за общината. На 20 септември т.г., тоест в последния определен от ЦИК срок за регистрация на кандидат-кметовете за предстоящия вот, БСД е регистрирала като свой кандидат Камен Жеков.

Седмица по-късно обаче в Гълъбово се появяват плакати от т.нар. коалиция "Обединение за Гълъбово" от осем партии, сред които е и БСД. Плакатите са в два варианта - единият е за кандидата за кмет Николай Тонев (настоящият градоначалник, който се кандидатира за трети мандат), а вторият - за листа на общински съветници, чийто водач е Николай Тонев, а на второ място - досегашната председателка на ОбС - Гълъбово, Янка Петрова.

Лидерът на БСД трудно разясни ситуацията

В продължение на два дни медията се опитва да изясни казуса с лидера на БСД Георги Анастасов. Той първо заяви, че не знае за ситуацията в Гълъбово, а после, след разговор с Янка Петрова, която е общински лидер на БСД, ни каза, че имат един кандидат за кмет - Камен Жеков. И ни отпрати да изясняваме казуса с Петрова.
Припомняме, че Георги Анастасов е депутат от "Коалиция за България" в продължение на два мандата, първият от които беше издигнат от Старозагорски избирателен район. И в лансираното в общественото пространство "Обединение за Гълъбово" БСП фигурира на първо място, следвана от БСДП, БСД и т.н.

А защо бюлетина No 14?

Безкрайно любопитен е фактът, че във въпросните два плаката е изписана бюлетина No 14. Под този номер в Централната избирателна комисия е регистрирана партията на Яне Янев - РЗС.
Председателят от ОИК - Гълъбово, Слави Котаров потвърди пред медията ни, че Тонев и листата на кандидатите за общински съветници, на която той е водач (с Янка Петрова на второ място) е регистрирана от РЗС. Партията на Яне Янев обаче я няма изписана на двата плаката на "Обединение за Гълъбово".
"Цитираното в плакатите "Обединение за Гълъбово" не фигурира като коалиция, партия или инициативен комитет в регистрацията на ОИК", уточни Слави Котаров. Точно това е бил и поводът ПП ГЕРБ в Гълъбово да депозира жалба в ОИК - Гълъбово. Комисията обаче е отхвърлила жалбата, тъй като не е могла да събере необходимото квалифицирано мнозинство от 2/3.
Към днешна дата предизборната ситуация в Гълъбово прилича на тюрлюгювеч и ако целта е да бъдат заблудени избирателите, би трябвало компетентните органи да извършат проверка.

 
Търсенето се извършва в този и в още няколко сайта. Резултатите са от базата данни на Google.bg
 
 

Проекти на ТПП - Стара Загора

Enterprise Europe Network

Европейско сътрудничество за европейски просперитет - обмен на добри практики за развитие на ВЕИ

CHANGE - интелигентно използване на енергията

ECREIN - екоиновации и инвестиции в екологични дейности

Law2B - обучение на мениджъри за участие в бизнес преговори

Фестивал на виното и културното наследство Августиада

ERASMUS за млади предприемачи

 
© 2000 - 2019 | Търговско-промишлена палата - Стара Загора | Собственост, права и условия за ползване |