Избори 2011 Живко Тодоров призова старозагорци да не се поддават на провокации

Живко Тодоров призова старозагорци да не се поддават на провокации

Вторник, 27 септември 2011 г., 08:09
Размер на буквите

Своята позиция по случая със село Катуница и възникналите проблеми представи вчера пред медиите народният представител и кандидат за кмет на Стара Загора Живко Тодоров. Поради значимостта на проблема публикуваме пълния текст на призива му към всички граждани и политици:

"Едно брутално убийство на 19-годишно момче в с. Катуница постави много остри въпроси пред обществото ни в последните дни. Като народен представител и кандидат за кмет на Стара Загора, имам позиция и чувствам задължение да направим всичко необходимо да гарантираме спокойствието и нормалния живот на хората в Стара Загора и в общината.
Първото, което трябва да кажем открито, е, че има ромска престъпност и че тя е резултат от бедност, както и от много други фактори. Убеден съм, че най-голямата отговорност за превенцията на престъпленията, извършвани от роми, носят ромските семейства и ромските лидери. Приканвам хората, които имат глас в ромската общност, ясно да заклеймят фигури като т. нар. "Цар Киро".

Хора, които живеят в палати без да имат ясен произход на парите си, без да плащат данъци, не трябва да бъдат лидери в никоя общност. Като феномен "Цар Киро" е възможен само в общество, в което години наред е властвала корупция и колективна безотговорност.
В тази връзка, в качеството ми на народен представител от Стара Загора, още днес (б.р. - вчера) ще потърся среща с началника на ОДП, за да поискам информация за ситуацията в града и за да разбера дали има риск за реда в общината.

Призовавам всички хора, които са притеснени от ситуацията, да се успокоят и да не се поддават на напрежение и провокации. Искам да припомня, че ние тук в Стара Загора винаги сме били се справяли с реда и сигурността в общината.
Очаквам от всички кандидати за кметове, съветници и политическите лидери в града да не използват едно престъпление като това в Катуница за политически цели. С поведението си те трябва да внушават сигурност и спокойствие у гражданите.
Имаме много работа пред себе си в следващите месеци, да осигурим важни проекти за развитието на Стара Загора и не можем да позволим да има напрежение и несигурност."

 
Търсенето се извършва в този и в още няколко сайта. Резултатите са от базата данни на Google.bg
 
 

Статии с подобно съдържание

Проекти на ТПП - Стара Загора

Enterprise Europe Network

Европейско сътрудничество за европейски просперитет - обмен на добри практики за развитие на ВЕИ

CHANGE - интелигентно използване на енергията

ECREIN - екоиновации и инвестиции в екологични дейности

Law2B - обучение на мениджъри за участие в бизнес преговори

Фестивал на виното и културното наследство Августиада

ERASMUS за млади предприемачи

 
© 2000 - 2019 | Търговско-промишлена палата - Стара Загора | Собственост, права и условия за ползване |