Избори 2011 Галина Стоянова: Казанлък е настоящето и бъдещето в моя живот

Галина Стоянова: Казанлък е настоящето и бъдещето в моя живот

Неделя, 10 юли 2011 г., 13:45
Размер на буквите
Галина Стоянова

Заместник областният управител Галина Стоянова бе официално обявена за кандидат на ГЕРБ в предстоящата кметска надпревара в Казанлък. Тя е родена през 1964 г. в с. Устрем, Ямболско. Омъжена е, има една дъщеря, студентка в специалност Архитектура. Родителите й живеят в с. Бузовград, Община Казанлък, от 1975 г. Завършила е своето основно и средно образование в Казанлък, след което продължава обучението си в Пловдивския университет, специалност Педагогика.

Има 10-годишен опит в управлението на детската градина в Арсенал. След това завършва в Нов български университет специалността Корпоративен мениджмънт. Има и професионална диплома по Корпоративно управление от Английски отворен университет. След тази си специализация продължава своето развитие като администратор в Община Казанлък най-напред като главен експерт в сферата на образованието, по-късно като директор на дирекция Образование, здравеопазване, култура. От 2007 до 2009 г. е секретар на Община Казанлък, а от 2009 г. е зам. областен управител.
Наскоро Галина Стоянова стана носител на Специалната награда Златна ябълка 2011 за принос към подобряване на живота и благосъстоянието на българските деца, присъдена от Националната мрежа за деца, за успешно сътрудничество с неправителствения сектор и местната власт.
Има специализация в Япония по Регионално развитие с възможност да се запознае с административното управление на столицата и на големите градове като Нагоя, Киото, Кобе по линия на проекта Джайка и със съдействието на японското посолство у нас.

- Г-жо Стоянова, смятате ли, че трябва да се засили участието на жените в различните нива на управление у нас?

- Жените имат доста предимства пред мъжете, макар традиционно да се казва, че са слабият пол. В редица отношения те са много по-организирани и по-силни, отколкото мъжете, и по- отговорни, защото им е вродено това качество - ИНТУИЦИЯТА, ГРИЖАТА И ОТГОВОРНОСТТА ЗА ПОКОЛЕНИЕТО. Бих си послужила тук с едно сравнение: Жените приличат на пакетчето чай и тяхната сила може да се усети само тогава, когато се пусне в гореща вода. Това са думи на една много силна жена, която имаше и има своя визия в управлението на световната икономика - цитирам в момента Маргарет Тачър.
Мисля, че имаме достатъчно добри примери и в днешно време с жени, които са ДОКАЗАЛИ СИЛНИТЕ СИ КАЧЕСТВА, като кмета на София Йорданка Фандъкова, като нашия еврокомисар Кристалина Георгиева и др., които доказват, че не само имаме място, но и че е време жените да влязат по-сери- озно в политиката и в управлението.

- Като характер Вие носите деликатност, търпимост да изслушате, да разберете другия. Но понякога ситуацията иска бързо решение...

- Да, в някакъв момент всяка дипломация прекъсва и настава борбата за вземане на решение. Имам смелостта да вземам такива решения в живота си, след като НА 16 ГОДИНИ ЗАГУБИХ МАЙКА СИ, като това да завърша образованието си и заедно с това реално да работя, да поема отговорностите по отношение на моята сестра и на моя баща. Така че животът донякъде ме е калил да бъда дипломатична и толерантна, но когато трябва да вземам важните решения, да имам силата и смелостта да не се колебая. Основното за мен в живота беше ДА НАПРАВЯ ЗДРАВО СЕМЕЙСТВО, ДА СЪЗДАДЕМ ДЕТЕТО СИ и да му дадем това, от което ме бе лишил животът.

- Какво е Казанлък за Вас?

- Казанлък за мен е всичко, което се олицетворява с настоящето и бъдещето в моя живот. Всичко, което има Казанлък като потенциал, трябва да се използва, за да има по-достойно бъдеще. Мисля, че казанлъчани трябва да получат
тази увереност от нас, хората, които заставаме срещу тях в качеството си на управленци, на хора, които вземат решенията. Защото указанлъчаниналипсва самочувствието. А КАЗАНЛЪК ИМА ДОСТАТЪЧНО ОСНОВАНИЯ ДА ИМА САМОЧУВСТВИЕТО НА ЕЛИТЕН ГРАД, като географски и икономически център с предприятия от всякакви браншове, някои от които са единствени на Балканския полуостров. От друга страна наричаме Казанлък културен център на България. И това не е пресилено, защото Казанлък е град на художниците, на музикантите, на поетите, Казанлък на огромното културно-историческо наследство, което в годините носи славата на цяла България. Тук са корените на европейската цивилизация и това, ако не ни дава самочувствие, означава, че ние не можем да оценим ресурсите, които имаме.

- Какви са Вашите критерии за добре работеща община?

- Бих сравнила добре работеща община с тази визия, която ни показаха японците. Когато влизаш, в която и да е община в Япония, ВСЕКИ ГРАЖДАНИН И ВСЕКИ СЛУЖИТЕЛ ТАМ Е ПО ПАНТОФИ, защото не се влиза с обувки в свято място. И виждаш на длан всички - от кмета до заместниците и последния експерт работят на едно ниво - няма стени, няма прегради.

- Белите вишни са едно своеобразно богатство на Казанлък. Когато работеше консервната фабрика, не е оставал плод по дърветата. А сега е оставено да бъде тъпка- но по тротоарите. Печална картина са някои от приватизираните предприятия в града, които изобщо не работят. Кръгът с тях не е ли омагьосан?

- Въпросите не може да се решават на парче СЪС СЪЩОТО МИСЛЕНЕ, С КАКВОТО СА СЪЗДАВАНИ КАТО ПРОБЛЕМИ. Споменавате консервната фабрика, която даваше поминък на мнозина казанлъчани. Не трябва да е затворена. В грозно и окаяно състояние е едно голямо предприятие като месокомбината - една ужасна язва в Казанлък, която загрозява града на един от входовете му. Скоро нашумя и въпросът за млекоцентралата, разграбва се едно друго предприятие в Казанлък, което даваше изключително голям поминък. Това са все въпроси, които трябва да се решават с дългосрочно мислене, а НЕ С ВИЗИЯТА ЗА ПЕЧЕЛЕНЕ НА ДРЕБНИ СТОТИНКИ ОТ ПРОДАЖБА и оттам създаването на толкова големи проблеми в бъдеще за гражданите.

- Как гледате на европейските оперативни програми като възможност да се направят добри неща за общината?

- Правителството на политическа партия ГЕРБ предоставя огромни възможности да се разработват и печелят проекти. Казанлък досега не е имал шансове с управление на местно ниво, еднозначно с управлението на национално ниво. Това е шансът на Казанлък сега.

Интервю: вестник Национална бизнес поща

 
Търсенето се извършва в този и в още няколко сайта. Резултатите са от базата данни на Google.bg
 
 

Проекти на ТПП - Стара Загора

Enterprise Europe Network

Европейско сътрудничество за европейски просперитет - обмен на добри практики за развитие на ВЕИ

CHANGE - интелигентно използване на енергията

ECREIN - екоиновации и инвестиции в екологични дейности

Law2B - обучение на мениджъри за участие в бизнес преговори

Фестивал на виното и културното наследство Августиада

ERASMUS за млади предприемачи

 
© 2000 - 2019 | Търговско-промишлена палата - Стара Загора | Собственост, права и условия за ползване |