Избори 2011 Д-р Юлиан Илчев: В Раднево ще влязат над 60 милиона лева

Д-р Юлиан Илчев: В Раднево ще влязат над 60 милиона лева

Неделя, 10 юли 2011 г., 13:39
Размер на буквите
Юлиан Илчев

Д-р Юлиан Илчев е роден на 1 септември 1963 г. в Пловдив. Целия си живот е прекарал в Раднево, освен студентските години, когато следва медицина в Пловдив. Съпругата му Мариана е адвокат. Синът му Георги е на 25 години и учи Мултимедийни технологии в НБУ, дъщерята Мария е на 22 г. и е студентка по Туризъм в СУ Климент Охридски. Д-р Юлиан Илчев е кмет на община Раднево и кандидат на ГЕРБ за следващия мандат.

- Д-р Илчев, след две години като кмет (д-р Илчев бе избран за кмет на Раднево след внезапната смърт на Нончо Воденичаров), бихте ли казали, че предварителните Ви очаквания за този тип работа се оправдаха?

- Ако под предварителни очаквания имаме предвид нагласата за много работа и непрекъснати усилия -да, оправдаха се. Разбира се, имаше и нещо съвсем ново за мен - спецификата на този вид труд. Нужно беше време, за ДА НАВЛЯЗА В НЕЩАТА, В КОЛКОТО И УСКОРЕН РИТЪМ ДА СЕ СЛУЧВАШЕ.
Сега смея да твърдя, че съм напълно в час с проблемите, с разнообразния спектър от дейности и задачи, подвластни на действията на кмета. Знанията и опитът нямат край - те непрекъснато ще се развиват и натрупват, но действително усещам предимство пред останалите кандидати с това, че веднага след изборите бих могъл Да продължа започнатото.

- Вие в момента сте кандидат на ГЕРБ. Каква друга подкрепа имате?

- Преди две години политическата формация Коалиция Възраждане за Раднево ми даде доверието си. Тя бе създадена от Нончо Воденичаров и от 2003 до 2007 г. подкрепяше неговата кандидатура. Сега освен на ГЕРБ, имам отново подкрепата вече на моралния приемник на коалицията - СПОР (СЪЮЗ НА ПРЕДПРИЕМАЧИТЕ НА ОБЩИНА РАДНЕВО).
Над 40 фирми, представители на дребния и средния бизнес в общината, членуват в СПОР. Радвам се, че имам доверието на сина на Нончо Воденичаров - Петър Воденичаров, член на сдружението, доверието на още много уважавани хора, допринесли за развитието на Раднево.

- Какви ще са акцентите на следващото Ви управление, ако радневци Ви гласуват доверие?

- Акцентът може да е само един - развитието на Раднево и то схванато като процес, продължаващ безкрайно във времето. Друг въпрос са методите и начините, чрез които това развитие да бъде осигурено и подпомогнато.
С НАШИЯ СОБСТВЕН БЮДЖЕТ НЕ МОЖЕМ ДА СИ ПРАВИМ ИЛЮЗИИ, ЧЕ ЩЕ НАПРАВИМ МНОГО Следователно работата по европейски проекти и програми е сериозна наша задача. Към момента от стъпването ми в полумандата досега, неодобрен проект ние нямаме. В следващите няколко години при защита на проектите, върху които сега работим, в общината ще влязат около 60 млн. лв. На фона на нашия бюджет за капиталови разходи в размер на 1 200 000 лв., 60-те млн. лв. са внушителен финансов потенциал.
Сериозно работим не само за подобряване условията на живот и работа в града, но и по селата на общината. МЕСТНАТА ИНИЦИАТИВНА ГРУПА - МИГ, Е ОСОБЕНО ПОЛЕЗНА. Желаещите да кандидатстват по проекти, касаещи селата, могат да го направят директно пред общинската формация МИГ и да получат цялото нужно съдействие. Имаме уникален обект - исторически архитектурен парк. Той бе финализиран в моя полумандат, но по него е работено преди това. Проектът е въз- становка на архитектурни и артефакти от каменната ера и ще стои в основата на проектите ни за културен туризъм. Колелото на изпълнение на европейски проекти бе завъртяно от Нончо Воденичаров и ние не смятаме да го спираме, напротив.

- Продължавате ли да давате лекарски съвети по телефона?

- Не само по телефона. Честно казано непрекъснато ми се случва да прегледам някого. НЕ МОГА ДА ОТКАЖА И ПРЕГЛЕД НА ДЕЧИЦА, особено след работа и изобщо по всяко време - аз съм педиатър и това е първостепенен мой дълг. Да си лекар не е точно професия, това е мисия и начин на живот.
Много съм щастлив, че успяхме да си запазим болницата. Тя е общинско дружество. Болницата, спешната медицинска помощ и медицинският център са на едно и също място, така че гарантират своевременна и адекватна помощ, а ние се стремим ДА ПРАВИМ МЕДИЦИНСКАТА УСЛУГА ПО-ДОБРА КАТО ЗАКУПУВАМЕ АПАРАТУРА - имаме модерна ендоскопска и лапароскопска апаратура, правим ремонти, обновяваме кабинетната част.

- Кога стартирате кампанията си?

- Убеден съм, че кампанията за следващ мандат започва от първия ден, в който влизаш в общината. Важно е не толкова влизането в мандата, въпреки фанфарите и радостта от успеха тогава, важно е излизането от мандата. Надявам се и тази кампания да е като кампанията през 2009 г., която беше пример за толерантност, коректност и интелигентен европейски подход в политиката. И днес моментът е труден, така че ДАНО ПРЕДЛОЖИМ НА РАДНЕВЦИ ИЗБОР МЕЖДУ ИНТЕЛИГЕНТНИ ХОРА получили своите първи 7 години по най-добрия начин и готови да предложат по цивилизован начин своята идея за развитие.
Община Раднево е облагодетелствана от присъствието на икономически структури като Мини Марица изток и ТЕЦ Марица изток 2 на нейна територия. От наличието на предприятия като Минстрой, Енергоремонт, Ремотекс, Техногипс и др. Благодаря им за разбирането и подкрепата! Заедно с тях се развива съпътстващ бизнес.

- С какво бихте желали да се похвалите?

- Мога да изброя доста големи и свързани с инфраструктурата проекти, но считам, че те са просто задължителна част от работата - ЩЕ АСФАЛТИРАМЕ СЕГА 11 УЛИЦИ ПО ТРАСЕТО ЗА ГАЗИФИЦИРАНЕ, чийто първи етап приключи, изграждаме автоматична газоразпределителна станция за 35 млн. лв. Щастлив съм обаче, че ще зарадваме младите хора в Раднево с една иновирана спортна база, която не се ползва от 10 години. Имаме баскетболен клуб. Базата е чудесна. Там може да се играе хандбал, волейбол. Ще може да тренира и разкошният ни клуб по художествена гимнастика, клубът по тенис, по борба, детско-юношеската школа по футбол. Имаме ясна визия за сливане на мъжкия аматьорски футбол с детско- юношеската школа, за да се целим догодина във В група.
На последната сесия Общинският съвет одобри и гласува проект за СЪЗДАВАНЕ НА ДЕТСКИ ПАРК В ЦЕНТЪРА НА ГРАДА С ПЛОЩ 1.2 ДКА - с детски съоръжения, специални места за деца с увреждания, с различен тип красива растителност, оформен като поредица от хълмове. Такъв детски парк няма аналог в България. Надявам се да е готов за празника на Раднево - 7 септември.

Интервю: вестник Национална бизнес поща

 
Търсенето се извършва в този и в още няколко сайта. Резултатите са от базата данни на Google.bg
 
 

Проекти на ТПП - Стара Загора

Enterprise Europe Network

Европейско сътрудничество за европейски просперитет - обмен на добри практики за развитие на ВЕИ

CHANGE - интелигентно използване на енергията

ECREIN - екоиновации и инвестиции в екологични дейности

Law2B - обучение на мениджъри за участие в бизнес преговори

Фестивал на виното и културното наследство Августиада

ERASMUS за млади предприемачи

 
© 2000 - 2019 | Търговско-промишлена палата - Стара Загора | Собственост, права и условия за ползване |