covid info

Български медици преoпоръчват лекуване на коронавируса с Витамин С и озонотерапия

Четвъртък, 30 април 2020 г., 08:37
Размер на буквите

доктор Христо ДамяновУдарни дози витамин С и озонотерапия. Възможно ли е Ковид-19 да бъде лекуван с този нетрадиционен метод? Екип в медицински център по интегративна медицина прилага различни терапии при лечението на пациенти с онкологични заболявания. Според доктор Христо Дамянов, подобни практики могат да помогнат и при лечението на коронавируса. 

Витамин C и озонът имат и антимикробно действие. Озонът разрушава липидната обвивка на вируса, има директен антивирусен ефект, има и мощно имуностимулиращо действие. Отделя се цитокация, която директно се насочва към имунитета. На базата на този немалък опит, ние имаме пълната увереност, че тези методи са изключително подходящи за лечение на всякакви вирусни и бактериални инфекции, подчерта управителят на медицинския център по интегративна медицина.

Методите са били предложени и на прекратилия дейност Медицински експертен съвет за борба с коронавируса, но не са получили зелена светлина.

Високите дози витамин С и озонотерапията са изключително достъпни и са подходящи за всяко болнично заведение за приложение с лекота и с една ниска цена на приложение. За разлика от всички тези химикали, които се прилагат от знаещи и незнаещи специалисти последно време, тези методи са нетоксични, достъпни и евтини, подчерта Христо Дамянов. А методите са неконвенционални заради ниската им себестойност, твърди доктор Дамянов.

Тези методи струват жълти стотинки на фона на всички средства, които се отделят. От тях няма приходи, няма сериозен бизнес и по тази причина те са настрани от вниманието на тези, които ръководят медицината, разясни той.

В ход са няколко клинични проучвания в различни държави за ефективността на озонотерапията и прилагането на високите дози Витамин С.

Информация на Bulgaria On-Air

 

Проекти на ТПП - Стара Загора

Enterprise Europe Network

Европейско сътрудничество за европейски просперитет - обмен на добри практики за развитие на ВЕИ

CHANGE - интелигентно използване на енергията

ECREIN - екоиновации и инвестиции в екологични дейности

Law2B - обучение на мениджъри за участие в бизнес преговори

Фестивал на виното и културното наследство Августиада

ERASMUS за млади предприемачи

 
© 2000 - 2019 | Търговско-промишлена палата - Стара Загора | Собственост, права и условия за ползване |