covid info

Писмо на ЕВРОПАЛАТИ до лидерите и институциите на Европейския съюз

Петък, 17 април 2020 г., 13:10
Размер на буквите

EKНа 15 април ЕВРОПАЛАТИ - от името на мрежата на Европейските палати, част от която е и БТПП, изпрати до лидерите и институциите на ЕС писмо-позиция относно необходими политически действия за справяне с влиянието на кризата от COVID-19 върху международната икономика и търговия.

Европейските палати, верни на добрия стар европейски отборен дух, подготвиха съвместната позиция, в която се казва:

Kризата от COVID-19 изправи пред огромни предизвикателства нашите изключително взаимосвързани европейски икономики. Като глобална пандемия, тя изисква глобални решения, за да се справим изцяло с проблема и да не се допуснат твърде протекционистични решения на национално ниво. Допълнителните мита, данъци и неоправданите нетарифни търговски бариери възпрепятстват необходимия спешен обмен на стоки и услуги за борба с пандемията. Медицинският и фармацевтичният сектор, които са ключови за справяне с пандемията, на практика зависят от запазването на глобалните вериги за доставки.

Гледайки прагматично в бъдещето, ЕВРОПАЛАТИ настоява ЕС да предприеме спешни действия за запазване на търговията със стоки и услуги, за поддържане на глобалните вериги за доставки, като препоръчва краткосрочни и средносрочни мерки - виж Позицията на български и английски език.

Позицията на ЕВРОПАЛАТИ, освен до европейските лидери, е адресирана и до министрите на търговията / икономиката на 27-те страни-членки на ЕС. БТПП изпрати документа до министъра на икономиката Емил Караниколов.

Мобилната версия на браузъра не показва PDF файла. Можете да го свалите

 

Проекти на ТПП - Стара Загора

Enterprise Europe Network

Европейско сътрудничество за европейски просперитет - обмен на добри практики за развитие на ВЕИ

CHANGE - интелигентно използване на енергията

ECREIN - екоиновации и инвестиции в екологични дейности

Law2B - обучение на мениджъри за участие в бизнес преговори

Фестивал на виното и културното наследство Августиада

ERASMUS за млади предприемачи

 
© 2000 - 2019 | Търговско-промишлена палата - Стара Загора | Собственост, права и условия за ползване |