Анализи и коментари Недвижимите имоти в Германия - печеливша инвестиция

Недвижимите имоти в Германия - печеливша инвестиция

Вторник, 25 март 2014 г., 16:15
Размер на буквите

Недвижимите имоти в Германия - печеливша инвестицияВ тези трудни в икономическо отношение времена, много хора си задават въпроса какво да предприемат със спечелените или спестени от тях парични средства. Къде да ги вложат, в какво да инвестират, за да имат поне една известна възвръщаемост и печалба, сигурност в тези пари?

Много малко хора и почти никой в България не знае, че една нова възможност се открива пред тези, които имат известни спестявания и се чудят какво да правят.

За какво става дума? За инвестиция в недвижими имоти в Германия.

Не е изненадващо, че всеки един от нас мисли, че цените на недвижимите имоти в Германия са много високи и несъизмерими с цените на тези в България, а това не е така. Като най-голяма икономика в Европа и четвърта в света, Германия е един много развит, сигурен и стабилен пазар на недвижими имоти. Там има голямо движение при покупките и отдаването под наем на жилища. За последните пет години Германия има ръст при пазара на недвижими имоти от 37%, което е най-големият ръст в Европа. Ежедневно се сключват хиляди сделки за покупка или отдаване под наем на имоти.

В Германия няма резки спадове и скокове при цените на имотите и наемите, както се случва в България, Испания и други държави, в които се построиха стихийно хиляди жилища и много от тях останаха празни. Това се дължи на ниските цени на наемите и на самите имоти.

Цените, на които се предлагат недвижими имоти започват от 10 000 евро (това не е грешка, десет хиляди евро) - цена, за която в България може да се купи само гараж в голям град. Заедно с това цените на месечните наеми са стабилни и високи, ръстът е положителен и постоянен през всичките години. Поради ниската цена на апартаментите, естествено и годишната доходност е висока, толкова, че в България подобен процент е немислим. Тъй като най-ниските месечни наеми в Германия започват от 200 - 250 евро на месец (за студен наем), то и доходността започва от 14 - 15% и достига до 25%. Другият плюс в сравнение с имотите в България е, че в Германия жилищата се отдават под наем необзаведени. Само банята трябва да е готова за ползване и да има подово покритие навсякъде, а кухните са празни с изведени до тапа ВиК връзки. По този начин отпада една голямо перо и не се плаща предварително за обзавеждането, както е в България.

Недвижимите имоти в ГерманияКато имаме предвид, че лихвите по депозитите в банките в Българи са максимум 5% а има и данък върху тях, коментарът е излишен. Понеже в една нормална в икономическо отношение страна търсенето на имоти под наем е много по-голямо от предлагането, практически там не съществуват празни жилища, всеки един наемодател доста време преди изтичане на договора с даден наемател е задействал системата за търсене на нов наемател и така той веднага с излизане на единия наемател, приема следващия. Сроковете за отдаване под наем са дългосрочни и това е гаранция за сигурност на сделката. В Германия никой не дава под наем жилище на хора, които не са обезпечени финансово, не се намират в трудово правоотношение, или не могат да докажат стабилни доходи. За всичко това се грижат специални агенции за управление на имоти, които имат цялостната грижа за отдаването под наем, поддържането на сградата и превеждането на наема по сметката на наемодателя. Типичното за българския имотен пазар главоблъскане там не съществува.

Логично е да се зададе въпроса - Защо имотите в Германия са толкова евтини? Това е така, защото много имоти се продават през съдебни процедури, заради необслужвани ипотеки. Много имоти се нуждаят от някакъв ремонт, било той козметичен или по-сериозен. Също така, като при всяка застаряваща нация в Германия има много наследствени имоти, чиито собственици не желаят да се занимават с това, а има и ред други причини за изгодните за инвеститора  цени.

Така, че една инвестиция в недвижимост в Германия е абсолютно печеливша, тъй като годишната доходност е много висока, а при желание на собственика да се раздели с жилището, то може винаги да бъде продадено бързо и с добра печалба, казва Димо Йорданов. Неговата фирма фирмата работи от дълго време с недвижими имоти в Германия, Русия а сега вече и от България и има многобройни клиенти.

Повече информация и конкретни предложения за инвестиции в имоти можете да разгледате на сайта: www.status-invest.eu. На него са представени оферти за имоти от различни региони на Германия със снимки, подробна информация и цени.

Димо Йорданов - телефон за връзка: 0049 157 81327951.

 

Ако тази информация ви е харесала и е полезна за вас, моля, споделите я с приятели и познати в интернет...


Търсенето се извършва в този и в още няколко сайта. Резултатите са от базата данни на Google.bg
 
 

Проекти на ТПП - Стара Загора

Enterprise Europe Network

Европейско сътрудничество за европейски просперитет - обмен на добри практики за развитие на ВЕИ

CHANGE - интелигентно използване на енергията

ECREIN - екоиновации и инвестиции в екологични дейности

Law2B - обучение на мениджъри за участие в бизнес преговори

Фестивал на виното и културното наследство Августиада

ERASMUS за млади предприемачи

 
© 2000 - 2019 | Търговско-промишлена палата - Стара Загора | Собственост, права и условия за ползване |