Новини до 3 септември 2009 г. arrow Новини до 3 септември 2009 г. arrow Новини arrow Установиха груби нарушения в магазин За 1 лев в Стара Загора

Установиха груби нарушения в магазин За 1 лев в Стара Загора

сряда, 02 септември 2009 / Прочетено 4160 пъти
Груби нарушения на трудовото и данъчното законодателство в три търговски обекта засякоха само за ден при съвместна проверка на инспектори от НАП - Стара Загора, и Областната инспекция по труда. При проверка на голям магазин от веригите "Всичко за един лев" е установено, че масово не се издават касови бележки.

Наличните в касата пари не съответстват на сумата от отчета на фискалното устройство. Санкцията за тези нарушения е от 200 до 10 000 лева. В приземието на търговския обект се продават дрехи втора употреба, също без да се издава касова бележка, а сумите от продажбите се описват в обикновена тетрадка. Инспекторите по труда пък са констатирали, че лицето, отговарящо за продажбите, не е наето нито по граждански, нито по трудов договор, пише вестник Старозагорски новини. Собственикът на магазина, който е наел служител без договор, ще трябва да плати глоба от 15 000 лева. В магазина липсва и ревизионна книга. След съпоставка на сумите от месечните отчети от касовия апарат и разходите за консумативи и наем на обекта става ясно, че отчетените приходи са доста под направените разходи. Това доказва, че системно не се издават фискални бонове.
Съвместните проверки на двете институции продължават и инспекторите са категорични, че ще бъдат безкомпромисни при нарушения на данъчноосигурителното и трудовото законодателство. От НАП напомнят на гражданите да искат касови бележки в магазините, а при отказ или друго нарушение да подават сигнал, като гарантират анонимността им.

 


Икономически портал на регион Стара Загора
 
< Предишен   Следващ >

Търговско-промишлена палата - Стара Загора   |  (c) 2000 - 2014,  www.chambersz.com - CCI - Stara Zagora / GNU GPL and GNU FDL  Поддържка: ilko gruev | стара загора |

0.008296 .