Новини до 3 септември 2009 г. arrow Новини до 3 септември 2009 г. arrow Новини arrow Убиха старозагорски наркодилър край морето. Арестувани са четирима криминалнопроявени

Убиха старозагорски наркодилър край морето. Арестувани са четирима криминалнопроявени

сряда, 02 септември 2009 / Прочетено 3445 пъти
Двайсет и шест годишният Елиан Колев, живеещ в старозагорския квартал "Казански", беше убит след полунощ на 2 септември край Приморско. Той е бил намушкан с нож в бедрото, а фаталният край е настъпил след обилна кръвозагуба.

Според директора на ОД на МВР - Бургас, комисар Васил Едрев, наркотиците са в основата на извършеното убийство, пише вестник Старозагорски новини.
Около 1.30 часа Колев и 19-годишен местен младеж са пресрещнати пред бирария в Китен, където им е нанесен побой. След това те са отведени в близка гориста местност, отново са бити, а старозагорецът е намушкан с нож. Раненият е закаран от приятеля си в спешния център в Приморско, но лекарите не са успели да го спасят. Комисар Едрев е категоричен, че става въпрос за продажба на наркотици извън монопола на определена наркогрупа. Действащите за собствена сметка дилъри са известни като "шанаджии". Те не се отчитат на никого в престъпните вериги и саморазправата с тях е нещо обичайно.
Първоначално вторият пострадал не е съдействал на полицията и е твърдял, че до инцидента се е стигнало след пиянски скандал, прераснал в сбиване. По-късно обаче той си спомнил, че познава един от нападателите. Оттам, около 4 часа сутринта, криминалистите започват да разплитат случая.
Задържаните за убийството са четирима. Всички са от криминалния контингент, а единият от тях е съден за убийство с нож, но е бил малолетен и присъдата му е редуцирана. Другите са съдени за кражби и грабежи, но на този етап от полицията не съобщават имената им. Органите на реда уточниха, че до този момент Колев и приятелят му не са попадали в полезрението им.
В квартирите и домовете на задържаните са направени обиски и са намерени мобилни телефони, собственост на убития и пострадалия при побоя, марихуана, два газови пистолета и бойни патрони. Назначени са експертизи, които да установят има ли преработка на газовите оръжия за стрелба с бойни патрони. При повторния оглед в светлата част на денонощието на местопрестъплението са намерени канабис и хероин. Двама от арестуваните са от Приморско, а другите - от Бургас. Според комисар Едрев, те са на ниско йерархично ниво в наркоразпространението. Задържани са за 24 часа и към тях все още няма повдигнато обвинение.
След като се запознае със събраните доказателства, наблюдаващият прокурор по случая Кремена Стефанова от Окръжна прокуратура - Бургас, ще прецени дали и с колко да бъде удължена мярката за неотклонение на арестуваните.
"В момента разплитаме веригата и ще видим докъде ще стигнем", заяви на пресконференция вчера комисар Едрев. Убийците са разкрити за рекордните шест часа, но сега вероятно по следата ще тръгнат и старозагорските криминалисти. Логиката предполага да се установи от къде Колев и аверът му са се зареждали със стока и кой стои зад канала за дрога. Според плъзнали часове след инцидента слухове в града ни липите, убитият е тръгнал към морето няколко часа преди фаталния сблъсък до бирария "Ралица".

 


Икономически портал на регион Стара Загора
 
< Предишен   Следващ >

Търговско-промишлена палата - Стара Загора   |  (c) 2000 - 2014,  www.chambersz.com - CCI - Stara Zagora / GNU GPL and GNU FDL  Поддържка: ilko gruev | стара загора |

0.005583 .