Новини до 3 септември 2009 г. arrow Новини до 3 септември 2009 г. arrow Новини arrow Запорират каси за неплатени задължения

Запорират каси за неплатени задължения

сряда, 02 септември 2009 / Прочетено 2919 пъти
До края на тази седмица публичните изпълнители на НАП - Стара Загора, ще запорират касите на длъжници. Планирано е да бъдат посетени 28 търговски обекта и увеселителни заведения, чиито некоректни стопани дължат данъци и осигуровки в размер на 958 хил. лв.

Миналата седмица след обаждане и среща със задължено лице, в бюджета са постъпили 200  хил. лв. от неплатен в срок данък печалба, пише вестник Старозагорски новини.
Провежданата от приходната агенция акция цели да се наложи запор върху наличните средства в касите на нередовните платци. Проверяваните обекти са собственост на лица с просрочени публични задължения, срещу които са образувани изпълнителни дела, те не обслужват задълженията си или не притежават достатъчно активи за обезпечаване на вземането. След издаване на постановлението за запор на парите, неизрядните клиенти трябва да внесат установените суми по сметките на НАП, или по запорираните си банкови сметки. Това обаче трябва да стане до края на следващия работен ден от връчване на постановлението.
От НАП уверяват, че тези мерки не са инцидентни и ще продължават. Целта е да се подобри събираемостта на данъците и осигуровките. Практиката показва, че провеждането на разговори и срещи с длъжници дава добър резултат и се постигат оптимални за двете страни решения за погасяването в законните срокове на натрупаните задължения към държавата.

 


Икономически портал на регион Стара Загора
 
< Предишен   Следващ >

Търговско-промишлена палата - Стара Загора   |  (c) 2000 - 2014,  www.chambersz.com - CCI - Stara Zagora / GNU GPL and GNU FDL  Поддържка: ilko gruev | стара загора |

0.009703 .