Загорка достигна пазарен дял от 37%

вторник, 01 септември 2009 / Прочетено 3416 пъти
Независимо от световната финансова криза и 5-процентния спад в производството на бира в България, старозагорската пивоварна запази лидерските си позиции и пазарният й дял е 37%. Това съобщи новият изпълнителен директор на дружеството Рууд ван ден Ейнден.

По време на първата му среща със старозагорските медии беше представен и новият директор Връзки с обществеността Анна Великова.

Рууд ван ден Ейнден

Рууд ван ден Ейнден заяви, че Загорка АД спазва стратегията на собственика Хайнекен, като продължава да инвестира сериозно в своите марки и в обучението на служителите. Не се предвиждат редуциране на заплати и персонал. В момента в Загорка АД работят 550 души.
В началото на октомври компанията ще открие официално в пивоварната Музей на Загорка. Проектът се реализира със съдействието на община Стара Загора и Регионалния исторически музей. Събрани от дарители са над 130 уникални експоната, проследяващи историята и пътя на най-предпочитаната българска бира. Загорка ще проведе Ден на отворените врати за всички желаещи да надникнат в кухнята на пивото.

 

 


Икономически портал на регион Стара Загора
 
< Предишен   Следващ >

Търговско-промишлена палата - Стара Загора   |  (c) 2000 - 2014,  www.chambersz.com - CCI - Stara Zagora / GNU GPL and GNU FDL  Поддържка: ilko gruev | стара загора |

0.012441 .