Новини до 3 септември 2009 г. arrow Новини до 3 септември 2009 г. arrow Новини arrow Ваксина срещу свински грип е новата схема за телефонни измами

Ваксина срещу свински грип е новата схема за телефонни измами

вторник, 01 септември 2009 / Прочетено 3191 пъти
Ваксина срещу свински грип е нов сценарий за измама, засечен от полицията в последните дни. И в този случай чрез телефонно обаждане престъпникът се представя за син, дъщеря или внук, и съобщава, че е приет в болнично заведение със симптоми на свински грип. Следва искане на пари за спешна ваксина от името на лекуващ лекар. Все още актуална остава и измамата плащане на парична гаранция за освобождаване от ареста. При нея, представяйки се за близък роднина, измамникът съобщава, че е допуснал тежка автомобилна катастрофа със загинали или пострадали хора и е задържан в ареста, съобщава actualno.com.
Контактът продължава със съучастник, който от името на прокурор, дознател, или полицай иска пари за освобождаване от наказателна отговорност.
Полицията съветва гражданите да не се доверяват, в случай, че получат подобни обаждания. За да се уверят в самоличността на своя близък, да настояват за лична среща, да питат за имена и събития, които лицето би трябвало да знае, да търсят обратна връзка с него, да се свържат с други общи познати и роднини.
В никакъв случай да не приемат да оставят пари на определено място или пък да ги предадат на таксиметров шофьор.
При всяко съмнително обаждане, преди да предприемат каквото и да било, гражданите да уведомят най-близкото полицейско управление на телефони 166 или 112.
Икономически портал на регион Стара Загора
 
< Предишен   Следващ >

Търговско-промишлена палата - Стара Загора   |  (c) 2000 - 2014,  www.chambersz.com - CCI - Stara Zagora / GNU GPL and GNU FDL  Поддържка: ilko gruev | стара загора |

0.005622 .