Новини до 3 септември 2009 г. arrow Новини до 3 септември 2009 г. arrow Новини arrow Данъчни запорират каси на длъжници в Стара Загора

Данъчни запорират каси на длъжници в Стара Загора

вторник, 01 септември 2009 / Прочетено 3539 пъти
От 1 септември публичните изпълнители на НАП Стара Загора започват нови запори на каси на длъжници. До края на седмицата ще бъдат посетени 28 търговски обекта и увеселителни заведения на некоректни клиенти със задължения към хазната от данъци и осигуровки в размер на 958 000 лв. През изминалата седмица след обаждане и среща със задължено лице, в бюджета е внесена сумата от 200 000 лв. от неплатен в срок данък печалба, съобщиха от пресцентъра на агенцията в Стара Загора.
Целта на провежданата акция е налагане на запор върху наличните средства в касите на нередовните платци. Обектите предмет на проверките са на лица, които са с просрочени публични задължения срещу които е образувано изпълнително дело, същите не обслужват задълженията си или не притежават  достатъчно активи за обезпечаване на вземането. След издаване на постановлението за запор на паричните суми, некоректните клиенти трябва да внесат установените суми по сметките на Агенцията за приходите, или по запорираните си банкови сметки до края на следващия работен ден от връчване на постановлението.
Предприетите мерки не са инцидентни и ще продължават, като целта е подобряване на събираемостта от данъци и осигуровки. До момента практиката на публичните изпълнители от НАП Стара Загора показва, че след среща и разговор с длъжниците се намира оптималното и за двете страни решение за погасяването в законовите срокове на натрупаните задължения към държавата.
Икономически портал на регион Стара Загора
 
< Предишен   Следващ >

Търговско-промишлена палата - Стара Загора   |  (c) 2000 - 2014,  www.chambersz.com - CCI - Stara Zagora / GNU GPL and GNU FDL  Поддържка: ilko gruev | стара загора |

0.005350 .