Новини до 3 септември 2009 г. arrow Новини до 3 септември 2009 г. arrow Новини arrow НАП изпраща на имейл всички регистрирани по ДДС фирми

НАП изпраща на имейл всички регистрирани по ДДС фирми

вторник, 01 септември 2009 / Прочетено 3253 пъти
Всеки желаещ може да получи пълния списък с регистрираните по ДДС дружества на електронната си поща. Това става след регистрация в интернет страницата на Националната агенция за приходите (НАП) – www.nap.bg. Пълният списък на регистрираните по ДДС е най-новата електронна услуга, която агенцията предоставя на своите клиенти. За да се абонират за електронната услуга, клиентите на НАП трябва да посочат име, имейл адрес, както и периодичност, в която желаят да получават бюлетина на електронната си поща, предаде Insurance.bg. Това може да става ежедневно, ежеседмично, месечно или еднократно. След като се активира електронната услуга, в електронната поща се получава интернет адрес, от където може да се изтегли актуалния бюлетин на фирмите. Това може да стане в текстови файл или в табличен формат. Целият процес по регистрацията и изтеглянето на бюлетина със списъка отнема няколко минути. Общият брой допустими изтегляния на бюлетина от една заявка е пет пъти.
Информация за регистрираните по ДДС дружества може да се получи и денонощно на телефона за информация на НАП 0700 18 700. За да ползват услугата, клиентите на НАП трябва да наберат телефона и да следват инструкциите на оператора.
Проверката на регистрираните по ДДС дружества чрез интернет и по телефона дава възможност на фирмите да проверяват коректността на контрагентите си в реално време. Това значително намалява риска от налагане на санкции на дружества, чиито контрагенти не са били регистрирани или вече са били заличени от ДДС регистъра към момента на извършване на сделката.
Икономически портал на регион Стара Загора
 
< Предишен   Следващ >

Търговско-промишлена палата - Стара Загора   |  (c) 2000 - 2014,  www.chambersz.com - CCI - Stara Zagora / GNU GPL and GNU FDL  Поддържка: ilko gruev | стара загора |

0.009199 .