Новини до 3 септември 2009 г. arrow Новини до 3 септември 2009 г. arrow Новини arrow Синята коалиция иска разследване на кабинета Станишев

Синята коалиция иска разследване на кабинета Станишев

понеделник, 31 август 2009 / Прочетено 2829 пъти
Две проекторешения за създаването на временни парламентарни комисии (ВПК) ще депозира в деловодството на Народното събрание парламентарната група на "Синята коалиция". Това съобщи пред медиите в Стара Загора депутатът Иван Иванов.

"Целта на първата ВПК е да проучи и анализира извършените нарушения по време на кампанията за избори за Eвропарламент и 41-во Народно събрание, както и в самите изборни дни. Основната й задача ще бъде да систематизира всички информации за закононарушения и под формата на сигнал да бъде сезирана Главна прокуратура. Задача на втората ВПК е да направи преглед на всички сделки на кабинета "Станишев" през периода януари-юни 2009 год. и извършените от предното правителство назначения на висши държавни постове", каза Иван Иванов, цитиран от вестник Старозагорски новини.
Освен това на основата на извършената работа от първата комисия ще бъдат изработени предложения за промени в изборното законодателство с цел спиране на порочната практика на изборен туризъм, търговия с гласове и пр.
"През последните шест месеца от своето управление предишното правителство сключи няколко скандални сделки, като например замяната в полза на групировката на Ирена Кръстева на три сгради на НАП в центъра на София срещу една недостроена сграда на бул. "Цариградско шосе". По-важният въпрос обаче е кои са причините, които са накарали правителството на Сергей Станишев да подпише реализацията на тази сделка", конкретизира замисъла на втората ВПК зам.-председателят на партия "Демократи за силна България".
Депутатът информира, че инициатор за създаването на двете ВПК е "Синята коалиция", а пректопредложенията и проекторешенията на двете комисии са съгласувани с колегите им депутати от ГЕРБ.

 


Икономически портал на регион Стара Загора
 
< Предишен   Следващ >

Търговско-промишлена палата - Стара Загора   |  (c) 2000 - 2014,  www.chambersz.com - CCI - Stara Zagora / GNU GPL and GNU FDL  Поддържка: ilko gruev | стара загора |

0.006063 .