Новини до 3 септември 2009 г.

Ощетиха EVN Bulgaria с ток за над 77 400 лева

сряда, 26 август 2009 / Прочетено 2481 пъти
Над 77 400 лв. е загубило от кражби на еленергия електроразпределителното дружество EVN Bulgaria за седемте месеца на годината. Това е стойността на 607 000 kWh ток, допълнително начислени след направените 8058 проверки на територията, обслужвана от компанията. Проверявани са електромери, часовникови превключватели, начини и схеми на свързване и трафопостове.

Упражненият контрол засяга както битови, така и стопански абонати. Отклонения или нарушения на Закона за енергетиката и общите условия на договорите за продажба на електроенергия, утвърдени от Държавната комисия за енергийно и водно регулиране, са открити в 432 случая, пише вестник Старозагорски новини.
EVN Bulgaria провежда последователна политика за по-ефективен енергиен контрол и осигуряване на по-високо качество на измерването на електрическата енергия, част от която са и редовните проверки. Те се извършват с прецизна апаратура, с каквато разполагат 39-те клиентски енергоцентъра - еталонни електромери, с които на място се проверяват съоръженията, без да се налага прекъсване на електрозахранването. При проверките са използвани и специални измервателни уреди за проверка изправността на средствата за търговско измерване. На телефон 0700 1 7777, на цената на един градски разговор, се приемат сигнали на граждани, припомнят от EVN Bulgaria и гарантират анонимността им.

 


Икономически портал на регион Стара Загора
 
< Предишен   Следващ >

Търговско-промишлена палата - Стара Загора   |  (c) 2000 - 2014,  www.chambersz.com - CCI - Stara Zagora / GNU GPL and GNU FDL  Поддържка: ilko gruev | стара загора |

0.005048 .