Новини до 3 септември 2009 г. arrow Новини до 3 септември 2009 г. arrow Събития на ТПП - Стара Загора arrow Проект за представяне и развитие на обединения туристически потенциал на Старозагорския регион

Проект за представяне и развитие на обединения туристически потенциал на Старозагорския регион

четвъртък, 06 август 2009 / Прочетено 4612 пъти
Световната асоциация на туристическите агенции WATA се включи в Проект за представяне и развитие на региона на Стара Загора, като устойчива и предпочитана туристическа дестинация за български и чуждестранни туристи. Целта на проекта е създаване на траен интерес към Старозагорски регион от страна на националния и световния туристически бизнес, което да повиши броя на туристите, посещаващи региона.

Проектът се реализира в партньорство между Търговско-промишлената палата - Стара Загора, Агенция за регионално-икономическо развитие - Стара Загора, Областна администрация – Стара Загора, общините от региона, организации и институции с отношение към туризма и представители на бизнеса.
Проектът се осъществява и с активната подкрепа на Световната асоциация на туристическите агенции WATA и с прякото съдействие на Туристическа агенция МИЕЛ Травел – представител на WATA за България. WATA обединява 62 водещи туроператорски агенции, представляващи над 70 глобални световни туристически дестинации и повече от 2000 кореспондентски агенции, отличаващи се с висок стандарт и качество на предлаганите услуги и с индивидуален подход към клиентите. 

Мнението на експертите е, че дестинацията може да се предлага успешно на туристи от цял свят като продукт, предвиждащ продължителен престой с насоченост към културен, екологичен, спа и конгресен туризъм. Това ще допринесе за цялостно развитие на икономиката в региона.

През 2009 г. проектът предвижда провеждане на две основни събития:

  • 1. Организиране на форуми на 13 и 14 октомври 2009 г. за представяне на туристическия потенциал на региона в Стара Загора и в Казанлък, с участието на г-жа Кристин Фурние – изпълнителен директор на WATA, международни партньори, представители на държавни и на местни органи, експерти от туристическия бранш и други организации и институции с отношение към туризма.
  • 2. Представяне на туристическите възможности на Старозагорски регион по време на юбилейната 60-та Генерална асамблея на WATA през декември 2009 г. в Барселона.
За постигане на целите на проекта ще бъдат изработени специални промоционни продукти: сайт и CD, представящи обединения туристически потенциал на Старозагорски регион, включващи конкретни туристически обекти и атракции; дипляна и плакат, които предлагат възможност и за реклама.

Всяка заинтересована фирма може да подкрепи идеята и да станете партньор в реализирането й. Дейностите по проекта също предлагат и възможности за фирмена реклама. Инициаторите на проекта се обръщат с покана към представителите на бизнеса да станат спонсори на планираните форуми в Стара Загора и в Казанлък. По този начин пряко ще помогнат за популяризирането и за икономическото развитие на Старозагорския регион.

За повече информация и за заявки за реклама можете да се свържете с Илко Груев - тел. 042/ 646194, 0887 405202 и igruev@chambersz.com. 


Икономически портал на регион Стара Загора
 
Следващ >

Търговско-промишлена палата - Стара Загора   |  (c) 2000 - 2014,  www.chambersz.com - CCI - Stara Zagora / GNU GPL and GNU FDL  Поддържка: ilko gruev | стара загора |

0.006916 .