Новини до 3 септември 2009 г. arrow Новини до 3 септември 2009 г. arrow Новини arrow Как компаниите да се възползват от летния сезон, за да подпомогнат бизнеса си

Как компаниите да се възползват от летния сезон, за да подпомогнат бизнеса си

понеделник, 03 август 2009 / Прочетено 1833 пъти
Ако дейността на дадена компания не е свързана с обслужване на ваканционни обекти или произвеждане на летни стоки, то лятото е сезонът на по-малко работа, по-малко обаждания от клиенти и поръчки, по-малко приходи. Въпреки това, според специалистите предприемчивите бизнесмени могат да се възползват от спокойствието на летния сезон и да намерят добър начин да подпомогнат бизнеса си.

Корпоративните консултанти от Capital Partners също съветват клиентите си да не се поддават на лятната бизнес-меланхолия. Според тях най-добре е мениджърите да се насочат към дейности, които изискват по-малко усилия и свободно време, с което не са разполагали през активния сезон. На първо място техният съвет е компаниите да преразгледат пазарното си присъствие, да преосмислят бизнес-практиките си и да преценят дали не е възможна промяна в бизнес-стратегията им за по-добри резултати. Лятото е подходящо и да се обърне внимание на проекти, които са отлагани и поради липсата на време. Тези идеи може да са свързани с оптимизиране на работата, навлизане в нови сегменти на пазара и дори стимулиране на служителите. Във време на криза, в каквато се намира България сега, подобно алтернативно мислене често се оказва печеливш метод за справяне с трудната икономическа обстановка.
Друго, което препоръчват специалистите от Capital Partners е да се използва по-свободното лятно време за друг тип комуникация – тази в интернет пространството. Електронните пощи е позната система за поддържане на контакти. Това, което може да бъде подобрено е да се актуализира базата данни от клиенти и потенциални такива. Полезно би било да се започне изпращане на електронни писма до избрани получатели, които в по-забързаното ежедневие на активния сезон нямат време да прегледат предложенията. Блоговете, различните социални мрежи, специализираните интернет-страници са алтернативните начини за интернет-комуникацията. От Capital Partners съветват повечето свободно време да се използва, за да бъдат опознати тези канали, с цел да се прилагат при стартирането на бъдеща маркетингова програма.
Подновяването на връзката с контрагенти, с които отдавна не сте имали контакт, е още един съвет от Capital Partners. Това е добра възможност за неформален разговор с  партньори, за обяд или вечеря на открито.
Наемането на стажанти е най-подходящо именно през летния сезон. Те са идеални за подготвянето на нова стратегия, за промяна в пазарното присъствие и визия. Никога не е твърде късно да се намерят добри стажанти, млади и изпълнени с ентусиазъм и идеи хора. Също така, те могат да заместят част от персонала, докато той е в традиционната си лятна почивка.

Каквито и действия за оптимизиране на дейността си да предприемат мениджърите, от Capital Partners съветват, те да не забравят своята собствена почивка. Тя ще им помогне да се отърсят от психическото и физическо натоварване на работното ежедневие, което ще бъде предпоставка за по-голяма креативност и нови идеи през активния сезон.

За Capital Partners

Capital Partners е финансова и инвестиционна компания, създадена през 2006 г. с цел обслужване на компании. Специализирана е в кредитното финансиране и банково посредничество, стратегическо маркетинг- и бизнес планиране, капиталово и дългово реструктуриране и е реализирала сделки за над 50 млн. лева за свои клиенти.
Capital Partners предлага широк диапазон от услуги, строго специализирани и целенасочени в усъвършенстването на организационната дейност на корпоративно, бизнес и оперативно ниво, сред които капиталово преструктуриране и привличане на средства, финансов инжeнеринг, финансово ресктуктуриране, проектно финансиране, сливания и придобивания, разработване на финансово-икономически и правни проекти, предлагане на стратегически, маркетинг и бизнес решения, както и работа по програми на европейското финансиране.

За повече информация

Сияна Гочева 
MARKETOR, Corporate communications company 
тел. 02/ 806 37 66, факс: 02/ 806 37 61
siana@marketorbg.com, www.marketorbg.com  

 


Икономически портал на регион Стара Загора
 
< Предишен   Следващ >

Търговско-промишлена палата - Стара Загора   |  (c) 2000 - 2014,  www.chambersz.com - CCI - Stara Zagora / GNU GPL and GNU FDL  Поддържка: ilko gruev | стара загора |

0.004730 .