Новини до 3 септември 2009 г. arrow Новини до 3 септември 2009 г. arrow Новини arrow Изборите за кмет на Раднево ще са на 24 октомври

Изборите за кмет на Раднево ще са на 24 октомври

неделя, 02 август 2009 / Прочетено 3211 пъти
Президентът на Република България Георги Първанов определи частичен избор за кмет на Раднево да се проведе на 24 октомври т.г. Указът е издаден в София на 21 юли 2009 г. и е на основание чл. 98, т. 1 от Конституцията и във връзка с член 106, ал.1 от Закона за местните избори.

Документът, подпечатан с държавния печат и подписан от вече бившия правосъден министър Миглена Тачева, е пристигнал в общинската администрация в последния ден на юли, информират от пресслужбата.
С вота си жителите на община Раднево ще трябва да определят наследника на загиналия по време на снимки на екстремното тв шоу "Сървайвър 4" Нончо Воденичаров. Той изкара пълен предишен мандат 2003-2007 година и с впечатляващ брой гласове пребори противниците на последните местни избори. Кандидатурата му беше издигната от гражданско сдружение "Възраждане за Раднево" с подкрепата на политически партии.
Сочен за сериозен наследник на Нончо Воденичаров, който ще продължи започнатото от него, е неговият заместник Георги Коев, пише вестник Старозагорски новини. Той беше избран и от самия Воденичаров да го замества, докато е в отпуск по време на снимките на "Сървайвър", а след кончината на гродоначалника именно Коев получи доверието на старейшините да е ВРИД кмет на община Раднево до частичните избори за кмет.
Никой от тримата заместници на Воденичаров - Георги Коев, Валентин Герасимов и Александър Иванов, не пожела да коментира дали ще се кандидатира за кмет на Раднево на частичните избори на 24 октомври с уговорката, че е твърде рано. Вероятно битката за вота ще е доста оспорвана и пъстра след новото пренареждане на политическия спектър и впечатляващата победа на ГЕРБ, прогнозират наблюдатели.

 


Икономически портал на регион Стара Загора
 
< Предишен   Следващ >

Търговско-промишлена палата - Стара Загора   |  (c) 2000 - 2014,  www.chambersz.com - CCI - Stara Zagora / GNU GPL and GNU FDL  Поддържка: ilko gruev | стара загора |

0.007643 .