Новини до 3 септември 2009 г. arrow Новини до 3 септември 2009 г. arrow Новини arrow Нова инсталация хлорира водата на Гълъбово

Нова инсталация хлорира водата на Гълъбово

неделя, 02 август 2009 / Прочетено 1993 пъти
Нова автоматична система ще извършва дозираното хлориране на питейната вода в Гълъбово, след като в края на миналата седмица приключи финансираният от AES проект за изграждането й. Досега идващата от терасите на река Тунджа край с. Червенаково вода се обезпаразитяваше с газообразен хлор посредством бутилка под високо налягане.

Този метод обаче не позволява да се следи концентрацията на хлора в питейната вода и това прави ненадеждно дезинфекцирането й, пише вестник Старозагорски новини.
Завършеният проект инсталира не само системата, която ще осъществява автоматичното дозиране на хлор за водопровода, снабдяващ Гълъбово, но и инструмент, който ще осъществява постоянното измерване на концентрацията на хлора в питейната вода. Така значително се повишава надеждността и ефикасността, с която водата ще бъде очиствана от вируси и микроби и значително ще се подобри качеството й за населението на община Гълъбово.
Проектът е част от корпоративната програма за социална отговорност на корпорацията AES и прави възможен достъпът на 16 хиляди жители на местната общност до прясна вода с постоянни питейни характеристики, отговарящи на най-високите здравни стандарти.
"С това се решава един дългогодишен проблем по отношение на качеството на услугата "Водоснабдяване" на територията на Община Гълъбово", пише управителят на "ВиК" ЕООД инж. Румен Райков в благодарственото писмо до ръководството на "AES - 3С Марица Изток 1" ЕООД за безвъзмездното дарение на новата инсталация.

 


Икономически портал на регион Стара Загора
 
< Предишен   Следващ >

Търговско-промишлена палата - Стара Загора   |  (c) 2000 - 2014,  www.chambersz.com - CCI - Stara Zagora / GNU GPL and GNU FDL  Поддържка: ilko gruev | стара загора |

0.005890 .